Je woning verkopen: Aanpak van A tot Z

Wanneer u heeft besloten uw woning te verkopen, komen er veel dingen bij kijken. Niet alleen is er veel te regelen voor de daadwerkelijke verkoop, ook moet u er – samen met een makelaar – voor zorgen dat er überhaupt geïnteresseerden komen voor uw huis. Daarnaast heeft u waarschijnlijk ook een nieuwe woning aangekocht, waarvoor veel moet gebeuren.

Aantrekkelijk voor verkoop

Om uw woning te kunnen verkopen, moet het gepresenteerd worden op de woningmarkt. Maar hoe kunt u dat het beste doen? Waarschijnlijk vindt u zelf dat u het allerleukste huis heeft, maar vindt de markt dat over het algemeen ook? Houd daar rekening mee. Soms is het beter uw woning wat te neutraliseren, zodat potentiële kopers er gemakkelijker hun nieuwe thuis in kunnen zien. Zorg daarnaast wel voor voldoende sfeer, zodat men zich ook echt iets kan voorstellen bij een sfeervol plekje. Vindt u dat zelf lastig? Dan kunt u altijd professionele verkoopstyling inschakelen.

De presentatie naar de markt

Als uw woning aantrekkelijk genoeg oogt voor verkoop, moet u dit natuurlijk aan de markt laten zien. U kunt uw woning zelf via social media kanalen delen of samenwerken met een makelaar. Een makelaar is dan als het ware een tussenpersoon tussen koper en verkoper. Wanneer u samenwerkt met een makelaar, wordt de presentatie van uw woning waarschijnlijk uit handen genomen. Doet u het zelf, dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Beeld zegt meer dan duizend woorden, dus zorg ervoor dat dat beeld dan ook perfect is. Het zou zonde zijn als uw fijne huisje niet goed overkomt op de foto’s. Professionele vastgoedfotografie kan u daarbij helpen.

De waarde van uw woning

Daarnaast is het natuurlijk niet geheel onbelangrijk om te weten wat uw woning waard is. Welke vraagprijs is reëel? Dit is natuurlijk niet bepaald natte vingerwerk. Bij een goede lokale makelaar kunt u vaak een gratis waardebepaling aanvragen, zodat u een geschatte verkoopprijs in uw achterhoofd kunt houden. Vaak is dit geheel vrijblijvend, zodat u zelf kunt bepalen of u al dan niet met een makelaar in zee gaat.

Om tot de daadwerkelijke verkoop van uw woning te komen, zijn dit de basis stappen. Zorg ervoor dat uw huis aantrekkelijk is voor verkoop, presenteer het optimaal en stel de juiste vraagprijs vast.