Zelf uw woning verkopen? Laat borden en stickers maken

Steeds meer mensen besluiten zelf hun woning te verkopen. Niet zo gek, want u kunt daar veel geld mee besparen. Bovendien is het door alle online advertentiemogelijkheden veel makkelijker geworden om zelf uw woning te verkopen. Ook kunt u zelf promotiemateriaal, zoals te-koop-borden en  stickers, laten maken.

Zet uw huis op huizensites

Uw huis op meerdere woningsites neerzetten is handig, aangezien de meeste woningzoekers toch eerst op internet kijken als ze op zoek zijn naar een huis. Vaak kost het geld om uw huis op zo’n website te laten opnemen. De meeste sites bieden verschillende pakketten aan, zodat u zelf kunt bepalen welke diensten en producten u wel wil hebben en welke niet. Wilt u uw huis op Funda hebben? Dan ontkomt u niet aan een makelaar. Als particulier kunt u namelijk niet zelf uw huis op deze website plaatsen. Dit geldt voor meer huizensites. Overigens zijn er wel alternatieven. Plaatst u uw huis op Jaap.nl, dan kunt u via hen uw huis ook op Funda laten zetten.

Laat promotiemateriaal maken

Als u uw huis te koop hebt, is het ook belangrijk dat dat te zien is. Zo kunnen mensen die geïnteresseerd zijn en alvast van de buitenkant een kijkje komen nemen uw huis makkelijker vinden. Bovendien trekt u zo de aandacht van mensen die in een buurt waar ze willen wonen gaan rondkijken. Om op te vallen, hebt u promotiemateriaal nodig. Daarbij moet u denken aan borden en stickers. Met een te-koop-bord of een raamsticker maakt u kenbaar dat uw huis te koop is. Vermeld daarop ook hoe geïnteresseerden contact met u kunnen opnemen en waar ze eventueel meer informatie kunnen vinden. Ook kunt u flyers maken die u ronddeelt of briefjes ophangen bij plaatselijke supermarkten.

Zet uw directe omgeving in

U kunt ook uw eigen omgeving inzetten als u uw huis wil verkopen. Wellicht weten zij wel een potentiële koper voor uw woning. Ook kunnen zij via social media uw huis delen met hun vrienden dan wel volgers. Zo bereikt u nog meer mensen. Daarnaast kunt u adverteren via social media, sites als Marktplaats en/of Google om nog meer exposure te krijgen.

Zelf verkopen of laten doen?

Als u zelf uw huis gaat verkopen, moet u er rekening mee houden dat daar aardig wat tijd in kan gaan zitten. En hoewel u goedkoper uit kunt zijn als u zelf uw woning verkoopt, zult u toch bepaalde kosten moeten maken. Makelaars kunnen vaak goedkoper aan promotiemateriaal komen, omdat ze in een keer grotere hoeveelheden borden en stickers bestellen. Daarom is het handig om vooraf een inventarisatie te maken van de werkzaamheden en de kosten. Zo kunt u beslissen of het verstandig is dat u zelf uw woning gaat verkopen of dat u daar toch een verkoopmakelaar voor in de arm neemt. Ook kunt u er ook voor kiezen om bepaalde dingen uit te besteden aan een makelaar en de rest zelf te doen.

Ook kan je ervoor kiezen om meubelstickers te kopen voor je huis. Meubelstickers geven een extra dimensie aan je meubels en die kunnen ervoor zorgen dat je woonkamer beter opvalt en wellicht een goede indruk achterlaat bij potentiele kopers