Huis kopen

Bent u van plan om op korte termijn een nieuw huis te kopen? In veel gevallen zult u dan met heel wat aspecten rekening dienen te houden. Naast het feit dat u eerst een geschikte woning moet vinden, dient u bijvoorbeeld tevens een hypotheek aan te vragen bij de bank en het papierwerk voor de koop van een woning te regelen.  Of wat te denken van het afsluiten van een woonverzekering? U kunt bij het kopen van een huis de hulp inschakelen van een makelaar bij u in de regio, die u kan helpen bij het onderhandelen over de prijs, het bepalen van de waarde van een woning en bij het opstellen van een koopcontract. Door de koop van een woning echter zelf te regelen, kunt u flink op de kosten besparen. In dit geval kunt u een koopcontract laten opstellen bij bijvoorbeeld een notariskantoor.

Hypotheek aanvragen voor huis kopen

Voor u een huis kunt kopen, dient u logischerwijs over voldoende budget te beschikken. Niet iedereen heeft voldoende vermogen om een huis te kopen, waardoor het gangbaar is om een hypotheek aan te vragen bij uw bank. De hoogte van een hypotheek is van verschillende aspecten afhankelijk, zoals de hoogte van uw inkomen en dat van een eventuele partner, de vraagprijs van de woning, enzovoorts. Een hypotheekadviseur kan u een advies geven over de maximale hypotheek die u kunt afsluiten en over de bijbehorende maandelijkse lasten.

Papierwerk regelen bij koop van huis

Wanneer alles in orde is en u met de verkoper van de woning tot een goede prijs bent gekomen, kunt u het papierwerk voor de koop van de woning in orde maken. Het papierwerk kan door een makelaar gedaan worden, maar kunt u ook bij een notaris laten doen. Vanaf het moment dat het koopcontract door de betrokken partijen ondertekend is, is de koop rechtsgeldig. Let wel, officieel geldt er nog een wettelijke opzegmogelijkheid van drie dagen na het ondertekenen van het contract.

Interieur
Bij het kopen van een huis hoort natuurlijk ook de aanschaf van een inboedel. Hieronder enkele partners die onze klanten voorzien van allerlei zaken binnen interieur:
– IKEA
– Riviera Maison
Container-verkoop
– Leen Bakker
Skogen

Vakantiehuis kopen

Als u vermogen op uw spaarrekening heeft is het investeren in een woning een goede optie. U hoeft geen huisjesmelker te worden. In plaats daarvan u kunt kiezen voor een de aanschaf van een vakantiewoning. Zo kunt u zelf even uw eigen huis ontsnappen wanneer u wilt en thuis zijn op een andere plek. Een ander voordeel is de gratis verhuur of verhuur met korting aan vrienden en familie. Hier vindt u meer informatie over de aanschaf van een vakantiewoning