Hypotheek

Wanneer u een nieuwe woning gaat kopen, zult u in veel gevallen een lening af moeten sluiten om de nieuwe woning te kunnen betalen. U kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld een lening bij familie af te sluiten, wat vaak een stuk voordeliger is. Echter heeft niet iedereen een dermate rijke familie, dat het mogelijk is om een groot bedrag voor de aankoop van een woning te lenen. Daarnaast vinden families het soms fijner om dergelijke zaken via een externe partij te regelen, omdat een lening bij de familie ook conflicten op kan leveren in het uiterste geval. U zou er hierbij voor kunnen kiezen om afspraken vast te laten leggen bij een notaris, zodat u hier in een later stadium geen onenigheid over krijgt met uw familie.

 

Een andere optie is het aanvragen van een hypotheek bij een Nederlandse bank. Dit is de meest gangbare manier van lenen, bij de aankoop van een nieuwe woning. Het aanvragen van een hypotheek is niet altijd even eenvoudig en hangt van verschillende persoonsgebonden aspecten af. Op basis van een berekening kunt u een woning kiezen, die aansluit bij uw maximale hypotheek. U kunt de hypotheek natuurlijk ook aanvullen met eigen vermogen of een externe lening.

 

hypotheekrente=

Maximale hypotheek berekenen

 Voor u gaat zoeken naar een woning, die qua waarde aansluit bij de maximale hypotheek die u bij een bank aan kunt vragen, dient u deze waarde te berekenen. U kunt de bank dit laten doen in bij een adviesgesprek, maar u kunt het vooraf ook zelf doen via een van de vele tools op het internet. De maximale hypotheek die u bij een bank aan kunt vragen is afhankelijk van uw inkomen en dat van uw partner en de vraagprijs van de woning. Vervolgens krijgt u precies te zien wat uw lasten per maand zullen zijn. Het berekenen van uw maximale hypotheek kan ook handig zijn als u bijvoorbeeld op korte termijn nog extra geld nodig heeft voor een verbouwing, uitbouw of voor andere hoge kostenposten.

 

Bereken hier uw maandlasten