Nieuwe woning, nieuwe vloer!

Gefeliciteerd! U heeft een nieuw huis gekocht. Er moet nu over de inrichting worden nagedacht. De vloer speelt een belangrijke rol in uw interieur. Het bepaalt de sfeer en uitstraling van uw woning. Weet u nog niet precies welke soort vloeren het beste bij u past, lees dan onze tips over giet- en parketvloeren.

Gietvloer

Hoewel parketvloeren nog steeds één van de meest gekozen vloeren zijn, men kiest steeds vaker een gietvloer. Niet zo gek, want gietvloeren worden snel geplaatst, zijn onderhoudsvriendelijk en meestal goedkoper dan traditionele tegelvloeren. Een ander voordeel is dat een gegoten vloer zelf nivellerend is. Onder gietvloeren verstaan we kunstharsvloeren zoals polyurethaan- en epoxyvloeren, waarbij polyurethaanvloeren zeer geschikt zijn voor woon- en leefruimtes. Het is goed bestand tegen krassen, scheurt niet snel, werkt enigszins geluiddempend en kan gecombineerd worden met vloerverwarming.

Er zijn ook kleine kanttekeningen. Het gieten van de vloer duurt ongeveer vijf dagen en kan voor enige geuroverlast zorgen. Qua onderhoud raden wij aan om viltjes onder stoelen te plaatsen om krassen te voorkomen. Reinig de vloer dagelijks met een zachte borstel en een speciaal reinigingsmiddel met weinig zeep en water. Laat u waterplasjes te lang staan, dan kan er kalkvorming ontstaan. Meer informatie over gietvloeren voor in huis? Van Hollandse Bodem adviseert u graag én levert prachtig resultaat.

Parketvloer

U kunt kiezen uit een massief- of lamelparket. Ook bestaat er visgraatparket, maar dit heeft meer te maken met het patroon. De keuze voor een massief of lamelparket wordt voornamelijk gebaseerd op de prijs. Een massief houten parket is door de massief houten planken een stuk duurder, maar gaat daarentegen langer mee. Lamelparket bestaat uit een toplaag en onderlaag, waardoor materiaalkosten lager zijn maar ook de legkosten schelen aanzienlijk omdat dit makkelijk zelf te doen is.

Vergeet niet een goede ondervloer te kiezen, zo verlengt u het plezier van uw vloer. Gebruik zachte reinigingsproducten en borstels. Ook moet u regelmatig uw houten vloer schuren en in de olie zetten. Wanneer u met regelmaat uw parketvloer onderhoud, geniet u optimaal van uw parket.