Hypotheek advies

Bij de koop van een nieuwe woning is het gebruikelijk om een hypotheek aan te vragen bij uw bank, omdat veel mensen het budget voor een nieuwe woning niet direct beschikbaar hebben. U kunt er ook voor kiezen om een lening af te sluiten bij familieleden of vrienden en de afspraken hierover vast te laten leggen door een notaris bij u in de buurt. Hiermee voorkomt u dat er in een later stadium conflicten ontstaan over bijvoorbeeld de afbetaling van de woning. Gangbaarder is echter het aanvragen van een hypotheek. De hoogte van hypotheek hangt van verschillende aspecten af, waardoor het raadzaam is om een hypotheekadvies aan te vragen vooraf. Een hypotheekadviseur kan u hierbij inzicht geven in de mogelijkheden, evenals een overzicht bieden in de maandelijkse lasten die u bij een bepaalde hypotheek heeft.

Hoogte hypotheek berekenen

 Voor u een hypotheekadvies aanvraagt bij uw bank, kunt u ook zelf alvast nagaan wat er mogelijk is in uw situatie. Op internet vindt u bij veel banken verschillende tools voor het berekenen van de maximale hypotheekwaarde. Het is echter niet altijd zo, dat deze hypotheek ook daadwerkelijk door de bank wordt uitgekeerd na een adviesgesprek. Soms kan het door de onzekerheid van uw baan bijvoorbeeld aantrekkelijker zijn om te kiezen voor een hypotheek met lagere maandelijkse lasten. Bij een hypotheekadvies zult u hierover worden ingelicht.

Hypotheekadvies aanvragen

Het aanvragen van een hypotheekadvies kan bij uw eigen bank, maar vanzelfsprekend ook bij andere banken in Nederland. Tijdens een hypotheekadvies kijkt de hypotheekadviseur samen met u naar uw persoonlijke situatie, waarbij de inkomen van u en een eventuele partner en uw baan bepalend zijn voor de hoogte van een hypotheek. Ook de vraagprijs van de beoogde woning speelt hierin een rol. Door een hypotheekadvies krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden, waar u bij het zoeken van een woning rekening mee kunt houden.