Eéngezinswoning

Een eengezinswoning is een populaire woning onder starters en senioren, die een huis kopen of verkopen op de woningmarkt. Dergelijke woningen zijn vaak gelegen in gezellige gezinswijken, waar veel meer gezinnen wonen met kinderen. Een eengezinswoning is vaak van een gemiddelde grootte en daardoor relatief makkelijk te onderhouden voor startende gezinnen en senioren. Doordat eengezinswoningen vaak in wijken zijn gelegen, hebben eventuele kinderen direct aanspraak met andere leeftijdsgenoten in dezelfde wijk. De combinatie van deze aspecten maakt de koop van een eengezinswoning erg aantrekkelijk!

family

 

 

Relatief goedkoop wonen

Doordat de eengezinswoningen vaak niet buitensporig groot zijn, is de vraagprijs van een eengezinswoning vaak goed te betalen met een hypotheek. Daarbij lijken de eengezinswoningen in wijken vaak sterk op elkaar, waardoor de vraagprijs nooit heel hoog zal zijn. Er staan in veel gevallen immers meer woningen in dezelfde wijk te koop, waardoor de verkopers elkaars vraagprijs naar beneden trekken. Met een gemiddelde baan is het betalen van een eengezinswoning goed mogelijk.

Qua opbouw beschikken de eengezinswoningen vaak over een simpele hal met eventueel een toilet, een woonkamer met vaak een open keuken, een eerste etage met meerdere slaapkamers en een badkamer. Soms beschikt de eengezinswoning over een tweede etage, wat dient als een soort zolder of ruimte biedt voor extra slaapkamers bij grotere gezinnen of gezinnen met oudere kinderen. Achter de woning heeft u vaak een kleine tuin met terras, om in de zomer lekker buiten te kunnen zitten. Voor het huis kan eveneens een kleine tuin zijn aangebracht, maar dit verschilt sterk per eengezinswoning.