Vrijstaande woning

Op de woningmarkt zijn verschillende soorten woningen te koop, waar de vrijstaande woning er een van is. Zoals de naam van dit type woning al aangeeft, zit uw huis bij een vrijstaande woning niet gekoppeld aan eventuele buren. Dit maakt het wonen in een vrijstaande woning een stuk minder gehorig dan bijvoorbeeld in een rijtjeshuis en biedt u meer privacy. Anderzijds ligt de vraagprijs voor een vrijstaande woning vaak een stuk hoger dan voor een rijtjeshuis, door de ruimte die u bij een vrijstaande woning heeft. De koop of verkoop van een vrijstaande woning kunt u bij een makelaar regelen, maar ook zelf doen. De vraag naar vrijstaande woningen is vrij groot, evenals dat er op internet veel aanbod is van dit type woningen.

vrijstaand huis

Kopen of bouwen van vrijstaande woning

Naast de mogelijkheid om een vrijstaande woning te kopen, kunt u er tevens voor kiezen om een vrijstaande woning te laten bouwen in een nieuwbouwwijk. Zo kunt u de woning volledig naar eigen wens inrichten en opbouwen. Hoeveel kamers wenst u bijvoorbeeld in uw vrijstaande woning en waar moet de badkamer komen? Vanzelfsprekend kunt u ook een bestaande vrijstaande woning kopen en deze naar eigen wens verbouwen.

Voordelen vrijstaande woning

Het voornaamste voordeel aan een vrijstaande woning is de ruimte die u heeft ten opzichte van bijvoorbeeld een rijtjeshuis. Vaak beschikt u bij een vrijstaande woning over een tuin, waarin u heerlijk tot rust kunt komen. In tegenstelling tot een rijtjeshuis zult u daarbij vrijwel niets horen van de buren. De ruimte van een tuin bij vrijstaande woningen kan enorm verschillen. Bedenk van te voren goed hoe je je tuin wilt inrichten en welke tuinmaterialen je er allemaal in kwijt wilt voor je een huis koopt. Wil je een grote tuin met een jacuzzi, luxe tuinset of andere accessoires is het natuurlijk noodzakelijk om een hele ruimte tuin te nemen bij je woning.