Bespaar op je verhuizing!

Een verhuizing brengt vaak hoge kosten met zich mee, die vaak onverwacht komen. Daarom enkele tips om je verhuizing zo goedkoop mogelijk te houden, en de kosten te drukken. 

Tip 1: Verhuis op een doordeweekse dag! 
Je kunt er uiteraard voor kiezen om zelf de verhuizing te doen. Je kunt bijvoorbeeld een aanhanger of bus huren voor het vervoeren van je grote meubels. Ga je echter voor het inschakelen van een verhuisbedrijf? Probeer deze dan op een doordeweekse dag in te huren. Dit is vaak veel goedkoper dan in het weekend, omdat de meeste mensen op een weekenddag willen verhuizen. 

Tip 2: Opruimen en inpakken! 
Begin zo snel mogelijk met het uitzoeken, inpakken en opruimen van al je spullen. Ben hierbij kritisch: misschien zijn er wel spullen die je kunt verkopen of weggeven, of die misschien al te oud zijn en dus weggegooid kunnen worden. Hoe minder er verhuisd moet worden, hoe minder geld je kwijt bent aan het verhuisbedrijf of de huur van een bus of aanhanger. Dat scheelt weer in de kosten en de tijd die je aan de verhuizing kwijt bent. Ook kun je nog een leuke winst maken op het verkopen van je oude spullen. 

Tip 3: Bespaar op verhuisdozen! 
Verhuisdozen belanden na een verhuizing meteen bij het oud papier. Zonde, omdat je bij de supermarkt ook gratis dozen kan afhalen. Doe dit wel weken voor de verhuizing en vraag het personeel of ze wat dozen voor je willen achterhouden. Vaak is dat geen enkel probleem. Vooral bananendozen en andere dozen van de groente- en fruitafdeling zijn stevig genoeg voor een verhuizing en makkelijk te tillen. 

Tip 4: Lees je goed in! 
Lees je goed in wat betreft vergoedingen. Er is bijvoorbeeld een verhuiskostenvergoeding, waar je recht op hebt bij een gedwongen verhuizing, omdat je huis bijvoorbeeld wordt gesloopt. Ook als je voor je werk gedwongen moet verhuizen, is er een vergoeding beschikbaar, die kan oplopen tot 5658 euro. Dat is weer een goede meevaller natuurlijk! Kijk altijd zelf na of er vergoedingen of subsidies zijn waar jij aanspraak op kunt maken.