Zó beleeft u een stressloze verhuizing!

Gaat u verhuizen en komt de dag van de verhuizing steeds dichterbij? Verhuizen kan veel stress opleveren, maar dat is nergens voor nodig. Want wanneer u alles goed plant en gebruik maakt van een aantal handige tips zal de verhuisdag vlekkeloos verlopen. Zo kunt u achteraf terugkijken op een relaxte verhuizing.

 

1: begin op tijd

De belangrijkste tip is het op tijd beginnen met inpakken. Zo hoeft u niet alles last minute te doen en dit zal een hoop stress schelen. Begin zodra er verhuisdozen beschikbaar zijn met het inpakken. Kies hierbij natuurlijk niet voor producten die je dagelijks gebruikt, maar pak alvast dingen in die niet meer gebruikt gaan worden. Pak elke dag een paar dozen in, dit scheelt een heleboel tijd en ook stress op de verhuisdag.

 

2: maak een planning

Plan uw verhuizing tot in de puntjes. Stel bijvoorbeeld een schema op met wat u op welke dag wilt inpakken. Als u zich netjes aan het schema houdt, ontstaat er een handig overzicht en weet u precies wat er nog ingepakt moet worden. Maak ook een overzicht van de aparte producten zoals meubels, apparatuur, glas en boeken. Deze producten hebben vaak wat

extra aandacht nodig.

 

3: pak per kamer in

Om de verhuizing overzichtelijk te houden en stress te voorkomen kunt u het best per kamer inpakken. Geef elke kamer een nummer en schrijf dat nummer op de doos. Zo weet u precies wat er in welke kamer hoort. Dit scheelt een hoop uitzoekwerk.

 

4: apparatuur inpakken

Apparatuur zoals tv-schermen, laptops, audioapparatuur en andere onderdelen kunnen het best in de originele verpakking ingepakt worden, wanneer u deze nog heeft. Maak ook een foto van hoe de kabels in elkaar zitten, zodat het geen gedoe wordt bij het installeren in uw nieuwe huis.

 

5: niet te zwaar

Maak de verhuisdozen niet te zwaar, maar kies voor maximaal 20 kilogram per doos. Een te zware doos is slecht voor de rug en niet iedere doos kan een te zware inhoud hebben. Bekijk van te voren ook welke spullen er bewaard moeten worden, misschien kan er iets naar het grofvuil worden gebracht. Dit scheelt ruimte in de dozen en tijd voor het inpakken.

 

Deze tips zijn tot stand gekomen in samenwerking met Van Ravels Verhuizingen in Breda.