Welke kosten je niet mag vergeten bij een verhuizing

Heb je een verhuizing op de planning staan? Gelukkig hoef je het niet dagelijks te doen want je hebt vast doorgehad dat er heel wat bij komt kijken. Het inschrijven bij je nieuwe gemeente, verhuizers regelen, verzekeringen overzetten, etc. Ook zijn er kosten die je liever vooraf helder hebt zodat je niet voor onvoorziene verrassingen komt te staan. In dit artikel lees je welke kosten je niet mag vergeten bij een verhuizing.

1. Verzeker je spullen

Kleren in dozen en tafels effectief instapelen. Het inpakken is begonnen! Alles gaat goed tot je bij de kwetsbare spullen aankomt. Je porseleinen set of dure piano mag natuurlijk niet beschadigd worden tijdens de verhuizing. Zorg hierom dat je spullen goed verzekerd zijn. Besteed je de verhuizing uit aan een erkend verhuisbedrijf? Dan zit dit vaak al bij de prijs inbegrepen.

2. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk

Zorg ervoor dat je over een steekwagen of rolkarretje met 4 wielen beschikt. Heb je deze niet voor de hand, dan zal je deze moeten huren. Hoe meer hulpmiddelen tot je beschikking, hoe minder tijd de verhuizing je kost. Een kostenpost die je dus niet moet vergeten. Daarnaast zijn witte doeken en noppenfolie zijn zeker geen overbodige luxe om je spullen extra te beschermen.

3. Vraag vrij van je werk

Tijd besparen brengt ons op het volgende punt: je vrije dagen. Wanneer je zelf de verhuizing doet ben je minimaal een aantal dagen nodig. De meeste werkgevers geven je wel een aantal vrije dagen voor een verhuizing maar vaak niet genoeg! Reken daarom van te voren goed uit of het goedkoper is om vrije dagen op te nemen of een verhuisbedrijf van ongeveer €800/€1000 per dag inschakelt. De goedkoopste optie: trommel je vrienden/familie op om te helpen!

 

4. Raamdecoratie

Gek feitje: raamdecoratie is een van de meest vergeten dingen bij een verhuizing. Wanneer je ’s avonds laat na een aantal hectische dagen eindelijk neerploft is vaak het besef moment. Zorg daarom dat je voordat je daadwerkelijk verhuist je gordijn op maat al besteld hebt. Kies voor stijlvolle horizontale jaloezieën of shutters om extra sfeer aan je woning te geven.
Succes met de verhuizing!