Tips om je huis snel te verkopen

Het gaat weer goed op de woningmarkt, de prijzen gaan omhoog, de huizen worden steeds sneller verkocht en er staan steeds minder huizen te koop. Hoewel de markt weer steeds beter loopt, is het nog steeds belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis ook daadwerkelijk aantrekkelijk is, als het bijvoorbeeld veel te duur wordt aangeboden zullen ze echt eerder voor een ander huis gaan. Onderstaand vind je een aantal tips gegeven door een makelaar uit Zundert.

Bepaal de actuele prijs en de vraagprijs

Het is natuurlijk belangrijk dat je een marktconforme prijs vraagt voor je huis, als eerste moet je daarvoor een actuele prijs bepalen wat je huis werkelijk waard is. Dit kan je doen door een makelaar uit te nodigen en te vragen of hij een waarde aan het huis kan geven, je kan ook meerdere makelaars uitnodigen en daar het gemiddelde van pakken. Als je eenmaal de actuele prijs weet wordt het tijd om de vraagprijs vast te stellen, hoewel je natuurlijk de volledige waarde van het huis wilt ontvangen, wordt er in Nederland gemiddeld 8% minder dan de initiële vraagprijs betaald voor een huis. Dit geldt overigens niet voor heel Nederland aangezien er in Amsterdam vaak juist veel meer wordt betaald, een makelaar weet vaak precies hoe het zit met de prijzen in jouw omgeving. Als je je huis op veel makelaarssites laat zetten, is het ook belangrijk om rekening te houden met de prijs. Als je je huis te koop wilt zetten voor 301.000, zet hem er dan daar voor 299.000 op.

Kies een goede makelaar

Je kan je huis wel helemaal alleen verkopen, toch wordt dit niet aangeraden. Als er zaken mis gaan kom je met allerlei juridische processen te zitten, dit wil je voorkomen. Het is belangrijk om een makelaar te vinden die flexibel is met de bezichtigingstijden en die goede recensies heeft. Als je bij het bepalen van de actuele prijs meerdere makelaars hebt benaderd hoef je niet perse te kiezen voor de makelaar met de laagste of juist de hoogste prijs, kies voor de makelaar waar je het beste gevoel bij hebt.

Zorg voor goede foto’s en een mooi verhaal

Als je je huis op één of meerdere huizensites zet, zorg er dan ook voor dat er mooie foto’s van het huis gemaakt wordt. Er zijn verschillende trucs en technieken die ervoor kunnen zorgen dat dat het huis lichter en ruimer lijkt. Een goed verhaal is ook belangrijk, benoem de sterke punten van het huis en de omgeving en laat mensen zich er gelijk thuis voelen.