Waarom kiezen voor een parketvloer?

Er is veel verwarring over de verschillen tussen parketvloeren en massief houten vloeren. Waar een houten vloer uit massief hardhout bestaat, bestaat een parketvloer uit meerdere lagen hout. Hiervan bestaat vaak één of meerdere lagen wel uit massief hout, maar niet alle. Dit maakt dat parket een stuk goedkoper is dan een massief houten vloer. Maar wat zijn naast de voordelige prijs nog meer redenen om te kiezen voor een parketvloer? Lees verder en ontdek.

Verschillende soorten parket

Wanneer je gaat voor een parketvloer heb je veel keuze. Allereerst kun je kiezen uit verschillende soorten parket, namelijk: 3-laags lamelparket, patroonvloeren, multiplankvloeren en visgraatvloeren. Verder kun je nog het type houtsoort en de afwerking kiezen. Qua afwerking kun je kiezen uit olie, lak of hardwax. Deze afwerkingen zijn tevens in verschillende soorten te verkrijgen, zo is er bijvoorbeeld hardwax verkrijgbaar met een white wash effect. 

Voordelen van een parketvloer

Je kunt een parketvloer dus helemaal kiezen en afwerken naar eigen smaak. Maar wat is nog meer een reden om te kiezen voor een parketvloer? 

  1. Door je woning te voorzien van een mooie parketvloer, wordt de waarde van je woning verhoogd.
  2. Parketvloeren zijn geschikt in combinatie met vloerverwarming en/of vloerkoeling.
  3. Parketvloeren bestaan uit hout en zijn dus een natuurproduct.
  4. Parketvloeren zijn eenvoudig te reinigen.

Zo hou je je parketvloer het langst mooi

Op een vloer waar hevig geleefd wordt, kunnen beschadigingen ontstaan. Het liefst voorkom je dit zoveel mogelijk. Het plaatsen van inloop/deurmatten helpt hierbij. Wanneer gasten binnenkomen zullen deze hun schoenen afvegen aan de mat, hierdoor gaat veel vuil op de deurmat zitten. Dit vuil komt niet op je vloer terecht. Veel krassen en andere schade aan je vloer komt namelijk door vuil als zand op je vloer, wat vervolgens gaat schuren wanneer je over de vloer loopt. Daarnaast is het aan te raden om de poten van je meubilair te voorzien van viltjes. Zo krijg je geen kringen in de vloer.