Elektrische radiator

Al eeuwenlang zijn mensen constant op zoek naar nieuwe manieren om hun huishouden van warmte te voorzien, van grote traditionele open haarden en grote radiatoren tot kostenefficiënte centrale verwarmingssystemen. Sinds hun eerste opkomst op de markt hebben de elektrische radiatoren een reeks technische verbeteringen ondergaan, en wat vroeger een omvangrijk, zwaar en duur ‘metalen beest’ was, is nu een kostenefficiënte en betrouwbare elektrische kachel met een verbeterde temperatuurregeling.

 

Wat is een elektrische radiator?

Een elektrische radiator is een eenvoudig te installeren, efficiënte verwarmingsoplossing. Kosteneffectief voor het hele huis, er zijn ook snelle en gemakkelijke draagbare opties beschikbaar voor eenpersoonskamers.

 

Ze zijn een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele centrale verwarming, waarbij elektriciteit wordt gebruikt om warmte op te wekken in plaats van warm water. Met een modulair verwarmingssysteem dat geschikt is voor gebruik in het hele huis, kunt je gemakkelijk nieuwe radiatoren aan uw systeem toevoegen. Een Elektrische radiator is voorzien van digitale precisiethermostaten, ingebouwde energiebesparende functies en zijn verkrijgbaar in een reeks verschillende ontwerpen, stijlen en afwerkingen die bij elke ruimte passen. Als je op zoek bent naar een moderne, milieubewuste verwarmingsoplossing ter vervanging van warmteaccumulatoren of centrale verwarming

 

Zijn elektrische radiatoren energiezuinig?

Alle elektrische radiatoren zijn 100% efficiënt op het punt van gebruik, wat simpelweg betekent dat alle stroom die uit de muur wordt gehaald, wordt omgezet in warmte. Sommige producten gaan echter een stap verder en bieden geavanceerde energiebesparende functies die helpen om maandelijkse rekeningen te verlagen en verspilling tot een minimum te beperken.

 

De eenvoudigste en eenvoudigste van deze energiebesparende functies is digitale programmering, waarmee je precies kunt specificeren welke kamers worden verwarmd en in welke mate. Omdat programmeerbare elektrische radiatoren een modulair verwarmingssysteem zijn, kunt je afzonderlijke radiatoren volgens verschillende schema’s gebruiken, zodat je nooit het hele huis verwarmt of warmte verliest via uitgebreide leidingen in het belang van één kamer. Extra functies zijn onder meer open raam detectie, die uw verwarming pauzeert als een scherpe temperatuurdaling wordt gedetecteerd, en adaptieve start, waardoor uw radiatoren eerder dan gepland kunnen voorverwarmen om ervoor te zorgen dat ze altijd op het juiste moment de juiste temperatuur bereiken.

 

Makkelijk te installeren

Nieuwe radiatoren installeren klinkt misschien als een moeilijke klus, maar met elektrische radiatoren hoeft dat niet zo te zijn. Ze zijn licht van gewicht en gemakkelijk zelf te verplaatsen, waarbij zelfs de grootste radiator slechts 10,5 kg weegt. Ze worden gevoed door het elektriciteitsnet, zonder dat er een speciale ‘loodgieter’ nodig is, en ze kunnen binnen enkele minuten aan de muur worden gemonteerd met behulp van eenvoudige doe-het-zelfgereedschappen en de meegeleverde instructies. Als je de voorkeur geeft aan een vrijstaande radiator, zijn er voetjes beschikbaar waarmee je uw radiator in elke positie kunt gebruiken of verplaatsen.

 

Of je nu uw volledige verwarmingssysteem vervangt of op zoek bent naar een duurzame oplossing voor een uitbreiding of nieuwbouw, bij elektrische radiatoren vindt je een probleemloze, betaalbare en milieuvriendelijke manier om uw ruimte comfortabel en stijlvol te maken.