Kun je een huis verkopen en daarna terughuren?

Bagro Vastgoed – Huis verkopen en terughuren

Huur voor eigen gebruik en huurkoop zijn alternatieven voor huizenkopers die mogelijk moeite hebben om in aanmerking te komen voor een hypotheek en hun krediet moeten opruimen om goedkeuring van de lening te krijgen. Sommige mensen gebruiken de termen door elkaar. Het belangrijkste verschil is echter dat een huurkoop een koopoptie biedt, terwijl een huurkoop de huurder tot koop kan verplichten.

Houd uw opties open

Een huurovereenkomst geeft een huurder meer flexibiliteit om zijn huurcontract om te zetten in een koopcontract dan een koopcontract. Door te huren heeft hij meer tijd om te sparen voor een aanbetaling of om zijn krediet te verbeteren. Wanneer de huurder de huurovereenkomst ondertekent, krijgt hij het exclusieve recht om het onroerend goed te kopen tegen een vooraf afgesproken prijs voordat de huurovereenkomst afloopt, als hij dat wenst. Normaal gesproken maakt hij een maandelijkse betaling inclusief huur en een extra bedrag, het huurtegoed, dat naar de aanbetaling gaat. De verhuurder-eigenaar behoudt de extra huur als de koopoptie niet wordt uitgeoefend. Bagro Vastgoed – Huis verkopen en terughuren heeft nog meer uitleg over het verkopen en terughuren van woningen

Koop wat tijd voor jezelf

Bij een huurkoop stemt de huurder ermee in om een ​​woning tegen een vooraf ingestelde prijs te kopen na het voor een bepaalde periode te hebben geleased. De koopprijs kan gebaseerd zijn op de toekomstige waarde van de woning in plaats van de actuele marktwaarde. De huurder neemt ook de reparatie- en onderhoudskosten van onroerend goed voor zijn rekening tijdens de initiële huurperiode. Hij betaalt vooraf een extra bedrag of een maandelijks bedrag dat al dan niet van toepassing is op de uiteindelijke aankoopprijs. De huurder-koper verbeurt zijn betaling als hij de verkoop van het onroerend goed aan het einde van de opgegeven periode niet voltooit.

Definieer de details

Of u nu een huis verkoopt of koopt door middel van een huurkoop- of huurovereenkomst, u moet de huurtermijn, de aankoopprijs, de aanbetaling en het huurtegoed definiëren voordat u deze ondertekent. Meestal loopt de looptijd ergens tussen de 12 en 36 maanden, maar het kan elke overeengekomen periode zijn. Sommige verhuurders kunnen een deel van uw huurtegoed terugbetalen of andere concessies doen; alle concessies moeten vooraf worden onderhandeld en in de overeenkomst worden opgenomen.

Zoek juridisch advies

Wanneer u een huurkoop of een huurovereenkomst tekent, gaan zowel u als de verhuurder-eigenaar een juridisch en bindend contract aan. Laat een advocaat de overeenkomst doornemen voordat u en de verhuurder zich aan de voorwaarden van het contract binden.