Belangrijk om te regelen bij de verhuizing

Verhuizen is een heel gedoe. Maar uiteindelijk is het de hoop dat u er op vooruit gaat; dat u ruimer komt te wonen als waar u nu verblijft. Nu is wel het gevaar; hoe ruimer de woning, hoe hoger de energierekening. Direct bij het intrekken van het nieuwe huis proberen de energierekening te drukken, kan interessant zijn op de lange termijn. In deze blog enkele tips.

Isoleren

Een woning isoleren is belangrijker dan ooit. We staan aan de vooravond van de energietransitie, misschien heeft uw nieuwe optrekje al een warmtepomp als vervanging van de gasgestookte CV -ketel, maar alles wijst erop dat energie in de toekomst duurder gaat worden. Daarbij zijn er steeds meer mensen met een mobiele airco, en het stroomverbruik is goed te reduceren met een goed geïsoleerde woning. Isolatie houdt niet alleen in de winter de warmte binnen maar in de zomer ook de koelte. En dan juist als de woning leeg is, dan is het goed om alles na te lopen. Is er overal dubbel glas, of is er nog een ruit waar een voorzetraampje voor kan? Hoe zit het met de spouwmuurisolatie? Is er vloerisolatie? En hoe zit het op zolder; zitten daar isolerende platen tegen het dak? Als de woning leeg is heeft u de meest ideale situatie om nog iets aan te passen op het gebied van isoleren.

 

Energiezuinig en besparend

Nog een enorm voordeel is direct met de inrichting van de woning op het verbruik letten. Zo doet een goede mengkraan in de keuken wonderen op het gebied van waterverbruik; een goede mengkraan is echt een investering. En dit vanwege het verdienmodel, u verdient het terug. Hetzelfde geldt met energiezuinige verlichting; gelijk LED lampen. Vergeet hierin niet eventuele buitenverlichting. Die buitenlamp met een sensor; ook daar een energiezuinige LED lamp in.

 

Energieleverancier

Veel voordeel is te halen bij het kiezen van de juiste energieleverancier. Bij een andere woning hoort toch een nieuw energiecontract, u kunt direct voor de voordeligste gaan. Vergelijken van energie gaat gemakkelijk via de website van easyswitch. Als u de vergelijker invult komt op basis van uw situatie daar de goedkoopste energieleverancier uit. Binnen enkele minuten kunt u al overstappen van energie. En zo tezamen met al die besparingstips begint u voordelig in de andere woning naast dat u klaar bent voor de toekomst.