Stormschade, wat te doen?

Een storm komt helaas wel eens voor in Nederland. Meestal heeft dit geen gevolgen aan je huis maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Misschien is er iets op je dak gevallen en heeft dit schade veroorzaakt. Dan kan dakdekkersbedrijf Arnhem uitkomst bieden of kan ik zelf aan de slag? In dit blog vertel ik je een paar dingen die je kan doen bij stormschade.

 

Constateer de schade

Oke, je hebt een klap op je dak gehoord. Probeer eerst vanuit buiten te kijken of je oppervlakkige schade ziet. Dit kunnen kapotte dakpannen zijn of dakpannen die missen. Ook kan je hierbij goed zien waar de schade zit en kun je op die plek binnen kijken of er iets kapot of lek is. Mocht dit het geval zijn kijk goed om je heen of het al aan het uitzaaien is binnen je huis.

 

Neem actie bij een lekkage

Mocht de schade een lekkage hebben veroorzaakt, neem meteen actie. Een lekkage kan voor veel schade zorgen. Lekkend water op de vloeren wat door trekt door de grond is een volgend verhaal wat je graag wilt voorkomen. Pak dus meteen een emmer of iets anders waarmee je het water kan opvangen.

 

Kijk of je het zelf kan repareren

Een dak reparatie kan best duur zijn. Het is dus verstandig om zelf te kijken of je het kan repareren. Dit kan veel geld schelen. Zorg er wel voor dat je de reparatie goed voorbereid en dat je weet waar je aan begint. Zorg ook voor de juiste veiligheidsmaatregelen omdat je voor een dak reparatie meestal ook het dak op moet en dit best gevaarlijk kan zijn.

 

Huur een dakdekker in

Mocht de schade echt groot zijn of het een groot lek zijn. Bel meteen dakreparatie Woerden. Ze helpen je graag met je dak repareren. Doe dit ook zo snel mogelijk want een klein lek kan snel uitbreiden en hoe groter de schade wordt hoe duurder de reparatie.