Zo vind je een geschikte hypotheek

Een huis kopen gaat bijna altijd gepaard met het afsluiten van een hypotheek. Een hypotheek is een geldlening voor een investering in onroerend goed. Logisch eigenlijk, want bijna niemand heeft het aankoopbedrag van een woning op zijn spaarrekening staan. Er zijn in ons land talloze instanties die particulieren geld willen lenen in de vorm van een hypotheek. Deze geldverstrekkers zijn niet alleen banken, maar ook andere instanties die zich toeleggen op het lenen van geld. Door het enorme aanbod van hypotheekverstrekkers is het soms lastig een keuze te maken. De website NederlandReview.nl helpt je daar graag bij. Op dit online platform kunnen consumenten elkaar informeren over hun leen ervaringen met de diverse instanties door het achterlaten van eerlijke reviews.

Hypotheek kiezen

Of je nu al een hypotheek hebt en deze wilt oversluiten of je koopt voor het eerst een huis. Een hypotheek uitkiezen is nooit makkelijk. Daarom laten mensen zich graag voorlichten door in gesprek te gaan met zogenaamde hypotheekadviseurs. Maar deze adviesgesprekken zijn zelden kosteloos en je kunt er niet altijd vanuit gaan dat de adviseurs volledig belangeloos zijn. Wat veel mensen ook doen is de omgeving om wijze raad vragen. Maar iedere situatie is anders en wat past bij jouw ouders of buren, past misschien niet helemaal bij jouw woonsituatie. Daarom is het handig om informatie in te winnen bij onafhankelijke kenners. Die vind je bij NederlandReview.nl. Op deze website vind je meerdere grote en kleine hypotheekverstrekkers bij elkaar, met daarbij de ervaringen van gewone consumenten.

Waardevolle informatie

De informatie die je kunt krijgen op NederlandReview.nl is zeer waardevol. Dat komt omdat het informatie is van ervaringsdeskundigen met eerlijke meningen. Er zit geen reclamebureau of marketingafdeling achter. Zo lees je wat mensen nu werkelijk vinden  van de hypotheekverstrekkers. Je vind er onder andere klantenervaringen van Meeus en ABN-AMRO. Maar naast informatie over hypotheken kun je hier ook mededelingen vinden over andere leenvormen, zoals Doorlopend Krediet, Persoonlijke lening of een senioren lening. Ook staan hier verschillende vergelijkingssites van leningen die beoordeeld zijn op hun gebruiksvriendelijkheid en informatiewaarde. Denk hierbij aan sites zoals Geldshop.nl, A-krediet, Cashper en lendico ervaringen. Leningen vergelijken was nog nooit zo eenvoudig.

Informatie verwerken

Je kunt op verschillende manieren op zoek gaan naar informatie. Je kunt bijvoorbeeld de naam van een hypotheekverstrekker opzoeken als je al één in gedachten hebt. Je kunt dan gemakkelijk nagaan of de ervaringen van anderen zo positief zijn als jij verwacht. Daarnaast kun je ook gewoon zoeken op categorie. Onder de categorie ‘Lenen’ vind je informatie over verschillende leenvormen, waaronder hypotheken. De reviews van gebruikers laten je weten welke bekende klachten er zijn, hoe klantvriendelijk de hypotheekverstrekker is en welke aanbiedingen zeker de moeite waard zijn om op in te gaan. Deze werkwijze is veel gemakkelijker en sneller dan het aanvragen van informatie en je te worstelen door contracten met moeilijke woorden en kleine lettertjes. Bovendien kun je hier wellicht nog wat nuttige tips krijgen, waardoor je zeker weten de juiste keuze maakt als het gaat om een passende hypotheek.

Berekenen van je hypotheek

Mocht je gemakkelijk willen berekenen hoe hoog de maximale hypotheek is die je kunt krijgen dan is hier op hypotheekberekenen.nl een handige tool voor. Hier voer je jouw gegevens in zoals het bruto jaarinkomen, je eigen geld en het bruto jaarinkomen van je partner. Naar aanleiding van deze en nog wat informatie geven zij de maximale hypotheek die je hiervoor kan krijgen.