Een tweede woning in Spanje kopen

Als u van plan bent om een tweede woning te kopen dan moet u zich eens verdiepen in de stad Denia aan de Costa Blanca. De stad Denia heeft ongeveer 45.000 inwoners en is gelegen in het noorden van de provincie Alicante. Deze geweldige stad ligt vlakbij de provincie Valencia.

Denia is het overgrote deel van het jaar zonovergoten en dit maakt een huis kopen in Denia aan de Costa Blanca zo aantrekkelijk. Vele mensen van buiten Spanje hebben al een woning in Denia gekocht. Een huis kopen in Denia aan de Costa Blanca is ideaal voor mensen die houden van golfen, wandelen en andere outdoor activiteiten want dat kunt u in Denia in overvloed.

Heerlijk aan de kust vertoeven

Deze fantastische Spaanse badplaats heeft een eigen kustlijn en is de ideale plek voor u om de zomervakantie door te brengen of om lekker te overwinteren. In de omgeving van Denia vindt u alles wat u nodig heeft zoals gezellige markten, winkelstraten, dokters, apotheken en natuurlijk geldautomaten en supermarkten.

Neemt u eens snel een kijkje op de site om erachter te komen hoe een huis kopen in Denia aan de Costa Blanca voordelen voor u kan hebben. Aangezien een aantal zaken rond de aankoop van een flat, appartement of vrijstaande woning in Spanje anders geregeld zijn dan dat u dat waarschijnlijk gewend bent in Nederland is het belangrijk dat u goed voorbereid te werk gaat.

Schakel een makelaar in

Lees van tevoren veel informatie over Denia en de streek en zoek een makelaar of vertrouwenspersoon in de regio die de nodige ervaring heeft en die u vertrouwt. Deze persoon kan u ondersteunen tijdens het zoeken naar een woning maar ook bij de overdracht en bij de notaris.

Zorg ervoor dat deze persoon meerdere talen spreekt zodat hij voor u kan tolken tijdens de verkoop en zorg ook dat u van alles goed op de hoogte bent. Laat uitzoeken of de woning die u op het oog heeft ook echt verkocht kan worden en of er geen schulden op rusten of dat er andere erfgenamen zijn die ook aanspraak kunnen maken op het huis.

Mochten er toch nog openstaande kosten zijn dan kunt u zorgen dat dat verrekend wordt op het moment dat u samen met de verkopende partij bij de notaris zit. Ga goed voorbereid aan de slag en overhaast niets. Omdat u natuurlijk wel echt wilt kunnen genieten van uw woning in Spanje moet alles goed geregeld zijn.