Wanneer is een woningontruiming nodig?

Bij een woningontruiming wordt een gehele woning, appartement of ruimte leeggehaald. De spullen worden dan verhuisd, verkocht of gedoneerd door een ontruimingsbedrijf. Maar wanneer is zo’n ontruiming nodig? 

Redenen voor een woningontruiming 

Een woning laten ontruimen door een ontruimingsbedrijf doe je niet zomaar, vaak zit er een goede reden achter. Welke redenen dat kunnen zijn lees je hieronder. Meer informatie over ontruimingsbedrijven lees je op dewoningontruimers.nl

 

Vier redenen voor een woningontruiming

  • Verhuizing. Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwe woning moet je vaak je oude huis leeg en schoon achterlaten. Heb je het zelf al druk genoeg en kun je wel wat hulp gebruiken? Dan kun je een ontruimingsbedrijf inschakelen. Ontruimingen zijn ook handig wanneer je naar het buitenland verhuist, omdat je dan vaak je inboedel niet mee kunt nemen. 
  • Overlijden. Bij het overlijden van een naaste kan het zijn dat de taak van het ontruimen van de woning op jou komt. Gelukkig kun je in deze gevallen ook hulp inzetten. Ontruimingsbedrijven zijn hier goed op in gesteld en gaan respectvol met de situatie om.  
  • Zorgcentrum. Wanneer jij, een ouder of grootouder van een grote woning naar een zorgcentrum verhuist kunnen vaak niet alle spullen mee genomen worden. Ook hierbij kan een woningontruiming goed van pas komen. 
 • Noodgedwongen ontruiming. Ook dit komt voor, helaas. Wanneer je noodgedwongen je woning moet verlaten en je volledige inboedel uit het huis gehaald moet worden kan een bedrijf je hier bij helpen. Veel bedrijven kunnen namelijk ook met spoed handelen. 

Hoe bespaar je op een woningontruiming? 

Vaak gaat een woningontruiming hand in hand met een verhuizing, en in dit geval wordt er al genoeg geld uitgegeven. Daarom vind je hier een aantal handige bespaartips op een rij, zodat je ontruiming niet duurder is dan het hoeft te zijn. 

 1. Kies voor een bedrijf bij jou uit de buurt. Dit scheelt je enorm in de reiskosten. 
 2. Help zelf zo veel mogelijk mee. Het is natuurlijk niet zo dat je het werk uit handen moet nemen, maar door zelf al voorbereidende klussen te doen of tijdens de ontruiming een handje te helpen is het bedrijf sneller klaar. Dit scheelt je uiteindelijk in de kosten. 
 3. Je kunt daarbij ook zelf spullen afvoeren. Het gaat hierbij niet alleen om oude meubels, maar ook om puin en afval. Het kost namelijk extra om dit te laten doen door het bedrijf. 
 4. Ten slot kun je de inboedel laten opkopen. Heb jij nog iets van waarde staan wat je toch niet mee neemt naar je nieuwe woning? Wie weet heeft het ontruimingsbedrijf er nog een paar centen voor over.