Hoe vind je een verhuisbedrijf dat bij je past?

Bij een verhuizing komt veel kijken, het laatste waar je op zit te wachten is een verhuisbedrijf wat niet mee werkt. Daarom is het belangrijk dat je goed om je heen kijkt voordat je een keuze maakt. Maar waar moet je allemaal op letten? 

Waarom een verhuisbedrijf? 

Volgens verhuis-gids.nl zitten er veel voordelen aan het inschakelen van een verhuisbedrijf. Zo nemen ze de stressvolle werkzaamheden van je over en zorgen ze ervoor dat de verhuizing snel en soepel verloopt. Ook is je inboedel verzekerd en hoef je zelf niet met zware dozen en meubels te sjouwen. Als laatste heeft het verhuisbedrijf alles al in huis wat nodig is om een verhuizing succesvol te laten verlopen. Zo hoef je dit zelf niet meer in te kopen. 

 

Maar deze voordelen gelden alleen als je ook daadwerkelijk met een geschikt verhuisbedrijf te maken hebt. Hoe je zo’n verhuisbedrijf vind, lees je hieronder. 

Een geschikt verhuisbedrijf in 5 stappen 

  1. begin op tijd met inventariseren. Wacht niet tot het laatste moment en kijk goed om je heen. Er zijn heel veel verschillende bedrijven waar je uit kunt kiezen en daarom is het belangrijk om goed na te denken voor je een keuze maakt.
  2. Maak een persoonlijke afspraak. Voordat je met het bedrijf in zee gaat, is het goed om een afspraak te maken. Op deze manier kun je kijken of je op één lijn ligt en of je duidelijke afspraken kunt maken. 
  3. Kijk naar de kwalificaties van het bedrijf. Is het een erkend bedrijf, of niet? Een erkend bedrijf is een bedrijf wat aangesloten is bij de organisatie van erkende verhuizers. 
  4. Welke garanties biedt het bedrijf? Een bedrijf wat zeker van haar zaak is zal een goede garantie en verzekering bieden. Dit is een groot voordeel en geeft je een indicatie van de kwaliteit van het bedrijf. 
  5. Tot slot is het goed om de prijzen te vergelijken. Zo voorkom je dat je teveel betaald.