Prettig verhuizen; wat kan helpen

Wanneer je moet verhuizen komen er een hoop dingen op je af. Van het inpakken tot de laatste likjes verf. Een verhuizing is een groot project. Om het zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, geven we een aantal tips waar je om kunt denken. Zodoende haal jij het beste uit de tijd die je in je verhuizing steekt.

Voorbereiding
Het is algemeen bekend dat een goede voorbereiding uiteindelijk een hoop werk scheelt. Zeker met grote projecten als een verhuizing is het belang ervan des te groter.

Simpel Gezegd kun je beginnen met een pen en papier. Wie doet wat en wanneer?

Dit is simpel gezegd, maar er komt natuurlijk meer bij kijken. Voor het tillen van zware dozen zul je natuurlijk iemand nodig hebben die daar de kracht voor heeft. Voor iemand die het schilderwerk doet zul je rekening moeten houden met de kwaliteit die dit persoon kan leveren en voldoende lichtinval. Tevens is het belangrijk om alle spullen die zijn benodigd tijdens de klus op voorraad te hebben, Je kunt hierbij denken aan kleding, gereedschap en materialen.

Marge
Waarschijnlijk één van de meest gemaakte fouten tijdens het verhuizen is het onderschatten van je tijd. Daarvoor is eigenlijk een hele simpele oplossing; meer tijd inplannen.

Zeker wanneer je van te voren in kunt schatten dat er zaken tegen kunnen zitten, is het goed om dit te doen. Dit creëert rust en ruimte bij zowel jezelf als je verhuishulp.

Tevens is het goed om marge te creëren als het gaat om geld. Je zult altijd zien dat datgene waar jij niet op had gerekend kapot gaat. Wanneer je hier marge voor creëert in het budget kun je met een fijner gevoel werken aan het verhuisproject,

Efficiëntie
Om het geheel nog prettiger te laten verlopen, is het goed om efficiënt te werken.

Zowel tijdens je voorbereiding als de uitvoering is het goed om hier rekening mee te houden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een goede verdeling te maken van welk persoon waar precies werkt, om niemand anders in de weg te lopen. Tevens voorkom je op deze manier dat zaken dubbel worden gedaan. Verder is het tijdens de verhuizing zelf, verstandig om gebruik te maken van efficiënte verhuismiddelen. Je kunt hierbij denken aan een steekkar om het tillen te omzeilen, maar bijvoorbeeld ook aan een doos op maat, om ruimte in de verhuiswagen efficiënt te benutten.

pret
Vergeet tenslotte niet om lol te maken tijdens de verhuizing! Je kunt alles zo zwaar en moeilijk maken als je zelf wilt. Een grapje en een mop tussendoor breken even de spanning, en geven weer positieve energie. Om het helemaal af te maken geniet je natuurlijk tussendoor en achteraf van een lekker diner. Als het nu nog niet prettig verhuizen is..