Duurzaam energielabel woningen: wie energie bespaart, bespaart geld!

U wilt u energienota verlagen, maar weet niet waar u moet beginnen? Met het Stappenplan-energiebesparing helpen wij u besparen op energiekosten én het wooncomfort verbeteren. We hebben het stappenplan zo ontwikkeld, dat we u precies aan kunnen geven waar u moet beginnen! We geven u niet alleen inzicht in hoeveel energie u kunt besparen. Met een maatwerkadvies kunnen we u vrij exact aangeven wanneer de investering is terugverdiend! Met het woninglabel wordt de energieprestatie van de woning bepaald. De gehele buitenschil en de installatie van uw woning wordt in kaart gebracht. Anders gezegd; we voeren een energiescan uit. We stellen vast welke maatregelen aan uw woning de grootste besparing opleveren in combinatie met de meest gunstige investering. Maatregelen die genomen moeten worden kunnen zeer divers zijn. Dat varieert van het isoleren van de spouwmuur, het dak of de vloer, tot een nieuwe CV-ketel of mechanische ventilatie, van isolerende beglazing tot zonnepanelen.

Energielabel

Woningeigenaren zijn wettelijk verplicht om een energielabel te overhandigen bij de verkoop of verhuur van hun woning. Dit certificaat geeft aan hoe energiezuinig de woning is. Denk hierbij aan hoe het huis geïsoleerd is en aan bijvoorbeeld de zuinigheid van installaties voor verwarming, warm water en ventilatie. Daarnaast geeft het certificaat vanaf 1 januari 2010 ook het aan wat het gestandaardiseerd energieverbruik is voor elektriciteit, gas en/of warmte. Zo kan het label gebruikt worden om het energieverbruik van verschillende woningtypen met elkaar te vergelijken. Het energielabel geeft de energieprestatie van de woning weer in gestandaardiseerde energieklassen (A t/m G). Zeer energiezuinige panden hebben een A en zijn groen, zeer onzuinige panden hebben een G en zijn rood. Ter verbetering van de energieprestatie geeft het energielabel een lijst met mogelijke maatregelen. Tijdens een bouwkundige keuring kan er nog verder worden gekeken dan alleen het label. Zo wordt er een bouwkundig rapport opgeleverd dat gebruikt kan worden voor een correct woningtaxatie en inzicht in woningonderhoud op korte termijn en lange termijn. Partners en bouwtechnische woningspecialisten van ​​bouwkeuringexpert.nl kunnen u daarbij ondersteunen.

Duurzame energieopwekking

Het plaatsen van zonnepanelen lijkt de nieuwste trend te worden. Vraag is alleen, met wie? Een aantal gevestigde installatiebedrijven heeft de handen in één geslagen. Zij hebben elkaar gevonden in de doelstelling om woningen duurzamer te maken. Dit houdt in dat er in 2050 wordt geleefd, gewerkt en geproduceerd zonder negatieve invloeden op het klimaat. Via allerlei collectieve inkoopacties kunt u voordelig zonnepanelen op uw dak krijgen. Niet vaststaat welke merk, en door wie deze worden aangebracht. Door de handen in één te slaan geven de samenwerkende installateurs graag hun inkoopvoordeel door aan u als klant. U weet direct met wie u zaken doet, en wie u op uw dak krijgt. De naam van de samenwerkende installateurs verschilt per regio. Zij hopen toonaangevende te zijn in het promoten van duurzame installatieconcepten voor uw woning. Let de komende tijd op berichtgeving over dit initiatief en pak uw voordeel!

Hybride cv-installatie

Laatste nieuwe ontwikkeling is de hybride cv-ketel. Een combinatie van een reguliere combi-ketel met een luchtwarmtepomp. Een besparing op gasverbruik tot 60% is mogelijk. Toepassing is in hoofdzaak geschikt bij minder goed geïsoleerde vrijstaande- en twee o/e kap woningen. Aanwezigheid van een vloerverwarmingssysteem is in dit geval gunstig, maar niet noodzakelijk. Kiest u daarbij voor Zonnepanelen dan bent u voor een groot deel van het jaar niet meer afhankelijk van uw energieleverancier. Een mooier installatie concept kunnen we u op dit moment niet bieden!