Op zoek naar een goede makelaar?

Wilt u gaan verhuizen? Op zoek naar een nieuwe plek ergens anders buiten of binnen de stad? Waar moet u beginnen met de zoektocht en wie kunt u om wijze adviezen vragen? Antwoorden op deze vragen kunt u terugvinden in dit artikel. We leggen een aantal vragen voor en geven de antwoorden die u nodig heeft.

Waar start ik zijn zoektocht naar een nieuw huis?

De zoektocht begint bij de meeste huiszoekers online. Niet gek natuurlijk, omdat de laptop/computer het dichtste bij is en eigenlijk alles tegenwoordig online te vinden is. Mensen weten ongeveer wel in welke stad ze willen gaan wonen en al snel wordt Google erbij gehaald om op zoek te gaan naar websites die meer vertellen over de stad, beschikbare huizen/appartementen. Op die manier komt u erachter wat u precies wilt en waar u eigenlijk niet achter staat. Deze observatie is heel belangrijk voor een verdere keuze van het definitieve huis. Uiteraard gaan hier een paar dagen overheen, omdat u misschien niet alleen moet beslissen en dat u enkele dagen nodig heeft om tot een duidelijk beeld te komen.

Hoe neem ik het best contact op met de verkopers?

Contact opnemen doet u meestal het beste via een makelaar. Het klinkt gek, maar deze kunnen u wensen nóg beter vervullen dan dat u zelf kunt. Daarnaast kunnen zij u op de hoogte stellen van eventueel bijkomende kosten waar u eerst niet van wist dat die bestonden. Zo weet u waar u aan toe bent en wat u onderaan de streep kunt verwachten. Een makelaar gaat altijd met u kijken naar de mogelijkheden van uw budget, zoekt vervolgens huizen die bij u passen en geeft rondleidingen in het huis om u vast een goed gevoel te geven met de woonruimte en de omgeving.

Waar vind ik een goede makelaar?

Een goede makelaar vinden is lastig, omdat er tegenwoordig veel vastgoedkantoren zijn. Bent u op zoek naar een betrouwbare makelaar in Nederland, dan kunt u terecht bij de grote jongens die op verschillende plekken in Nederland een vestiging hebben. Wilt u naar het buitenland verhuizen, dan kiest u er beter voor om een andere makelaar te nemen. Denk bijvoorbeeld aan Axel Lenaerts, een vastgoedkantoor in Sint Niklaas waar u uw huis kunt kopen en verkopen.