Tips om je huis voor te bereiden op de verhuizing

Als je gaat verhuizen is er een hoop dat geregeld moet worden. Door je goed voor te bereiden op je verhuizing kun je een hoop stress en energie besparen. Het is erg handig om een checklist te maken als je gaat verhuizen, zodat je zeker weet dat je alles hebt gedaan. Wij geven je daarnaast een paar tips die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je verhuizing.

Spullen inpakken

Het inpakken is vaak het meeste werk. Door gestructureerd in te pakken kun je ervoor zorgen dat het uitpakken in je nieuwe huis minder chaotisch en tijdrovend is. Je kunt het beste labels gebruiken en de spullen die in één kamer moeten komen dezelfde kleur label geven. Zodat je bij het verhuizen direct de juiste dozen in de juiste kamers neer kan zetten. Ook is het belangrijk om belangrijke spullen in één aparte opvallende doos of tas te plaatsen, zodat je hier snel bij kan als je het nodig hebt.

Meubels demonteren

Veel meubels kun je gemakkelijk verplaatsen als je deze demonteert, vervolgens kun je ze in je nieuwe huis gewoon weer monteren. Als je je meubels demonteert zijn ze namelijk gemakkelijker te verplaatsen en is de kans op schade kleiner. Om je meubels te kunnen demonteren is het wel belangrijk dat je het juiste gereedschap in huis hebt, deze kun je gemakkelijk bestellen bij de online bouwmarkt. Zo hoef je niet alles nieuw aan te schaffen en bespaar je dus een hoop geld.

Noppenfolie als bescherming gebruiken

Grote en kwetsbare meubels en spullen kun je het beste inpakken in noppenfolie. Dit zorgt ervoor dat de spullen niet beschadigd raken tijdens de verhuizing en het beschermd de spullen tegen waterschade. Daarnaast kan je dit ook als opvulling gebruiken in een doos met kwetsbare spullen zoals bijvoorbeeld servies, zodat de inhoud niet beschadigd raakt tijdens het verplaatsen van de doos.