Ontruimen en verhuizen: wat is het verschil?

Bij een verhuizing komt vaak een woningontruiming kijken, en visa Verca. Toch is er wel dergelijk een verschil tussen de twee. Lees verder en ontdek wat deze verschillen zijn. 

Zoek de verschillen: Ontruimen en verhuizen

Bij een verhuizing komt vaak iets meer kijken dan bij een ontruiming, maar dat is niet het enige verschil tussen de twee. Hieronder vind je een kort overzicht van wat beide onderdelen inhouden. Wil je meer informatie over verhuizingen of wil je weten hoe een woningontruiming wordt uitgevoerd? Neem dan een kijkje op vsnm.nl

Woningontruiming

Een woningontruiming houdt in dat een huis, gebouw of kamer leeg gehaald moet worden. Je kunt hiervoor een ontruimingsbedrijf inschakelen. Waarom een woning ontruimt moet worden kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld… 

  • … een algemene verhuizing. 
  • … het overlijden van een naaste. 
  • … een noodgedwongen ontruiming. 
  • … een seniorenverhuizing. 

Ook bij verhuizingen naar het buitenland is een woningontruiming een goede oplossing. Dit is omdat je dan vaak niet al je spullen mee kunt nemen. 

 Voordat het ontruimingsbedrijf kan beginnen met het ontruimen van de woning moet er een keuze gemaakt worden over de inboedel. Je kunt de spullen verplaatsen, verkopen, doneren of weggooien. 

Verhuizing

Bij een verhuizing komt veel kijken. De spullen moeten ingepakt worden, in sommige gevallen gedemonteerd worden en vervolgens naar de nieuwe woning gebracht worden. Het is daarom heel handig om een verhuisbedrijf in te schakelen.
Wanneer je van een grote woning naar een kleinere woning verhuist, kun je er voor kiezen bepaalde meubels en spullen te laten opslaan. Of is sommige gevallen kun je ze doorverkopen aan het verhuisbedrijf. 

De verschillen 

Het grootste verschil tussen de twee is de intentie erachter. Bij een ontruiming is het vooral belangrijk dat de woning leeg komt, terwijl bij een verhuizing het belangrijk is dat de spullen op de juiste manier van A naar B verplaatst worden. Maar in veel gevallen worden beide onderdelen gecombineerd.