Handige tip om energie te besparen

Radiatorfolie: de makkelijkste oplossing om energie te besparen

Ben jij het ook zat om iedere maand een hoge energierekening te betalen? Je kunt natuurlijk overstappen naar een andere energieleverancier. Maar je kunt het ook eerst proberen met radiatorfolie.

Wat is radiatorfolie? En wat is de functie ervan?

Het is folie speciaal voor achter de radiator waardoor de warmte niet de buitenmuur en daarmee de aanhangende vogelhuisjes verwarmt, maar weerkaatst en daardoor terug de ruimte inkomt. Het moet ervoor zorgen dat je van jouw warme radiator en een lagere energierekening kunt genieten. Zo houd je geld over om andere leuke dingen te doen.

Meten is weten

Je meet de radiatoren op waarachter je folie wilt plakken. Wil je alleen folie achter de radiator in de woonkamer? Dan meet je hier alle radiatoren op. Schrijf ze op en ga naar de bouwmarkt waar ze op rol of per pakket worden verkocht. Ze hebben verschillende maten. Kies de maat die het beste past achter jouw radiator. Neem liever een grotere maat dan een kleinere anders stook je nog voor de vogeltjes. Neem ook dubbelzijdig aluminiumtape mee om de folie mee op te kunnen plakken. Begin met één radiator. Knip de folie op maat. Dit doe je met een gewone schaar. Je knipt de folie 10 centimeter rondom kleiner dan de radiator zelf. Je voorkomt hiermee dat de folie achter de radiator zichtbaar is.

Knippen en plakken

Neem de tape en knip deze in stukjes van ongeveer 20 centimeter lang. Je hoeft namelijk niet de hele lengte en hoogte te beplakken. Leg de folie met de kant naar boven die tegen de muur moet en plak rondom stukjes tape. Plak de tape niet helemaal op het randje maar eronder. Dan kun je straks nog iets afknippen. Je kunt nu de folie met de aluminiumkleur naar de radiator toe achter de radiator plakken. Haal voorzichtig de andere kant van de tape los. Je kunt dit het beste kant voor kant doen.

Zien en genieten

Zit de folie achter de radiator? Dat heb je maar mooi voor elkaar gekregen. Is er nu nog folie zichtbaar? Je kunt dit best nog even afknippen voor een nog mooier resultaat. De andere radiatoren doe je op dezelfde manier. Klaar? Je mag best trots op jezelf zijn. Geniet maar van het resultaat en van de warmte. Heeft het geen resultaat gehad? Kijk dan eens of je kunt overstappen van energie. Misschien dat het ergens anders goedkoper kan.