Wat is het verschil tussen een gietvloer en een coatingvloer

De meeste mensen denken dat een coatingvloer en een gietvloer hetzelfde zijn. Echter dat is niet volledig waar. Deze 2 woorden – coatingvloer en gietvloer – worden immers vaak met elkaar verward. In deze blog wil ik jullie meer gaan beschrijven over het verschil tussen een coatingvloer en gietvloer. deze blog kan zeker interessant zijn wanneer je nog twijfelt tussen een giet- en coatingvloer.

De toplaag van een coatingvloer is dunner

Op het eerste oog zie je wellicht weinig verschil tussen een coatingvloer en een gietvloer. Een coatingvloer heeft dezelfde pluspunten als een gietvloer. Zo is het eenvoudig bij te houden, kun je het eenvoudig schoon maken en heeft het een hedendaagse uitstraling. Het grote onderscheid is dat de bovenlaag van een coatingvloer dunner is dan die van een gietvloer. De coating van een vloercoating is gewoonlijk niet dikker dan 1 millimeter. In de basis is het mogelijk om een vloercoating aan te brengen op de gietvloer.

Voordelen van een coatingvloer

Het grootste voordeel van een coatingvloer is dat het er zeer strak uit ziet. Ook geeft het een stukje extra pantser. Door een coatingvloer beschik je over een unieke uitstraling, omdat de samenstelling door de coating waarneembaar blijft. Om het contrast met eigen ogen te aanschouwen advies ik je aan om bijvoorbeeld een showroom te bezoeken. Deze zijn er genoeg en bij de meeste bedrijven kun je komen kijken op afspraak. Wil je meer weten? Kijk dan eens op onze website. Hier vind je veel info over gietvloeren in het algemeen en bovendien is het mogelijk om een afspraak te maken. Tevens kun je een prijsopgave aanvragen via de site.

Een coatingvloer kost niet zo veel dan een gietvloer. Dat komt doordat het materiaal wat gebruikt wordt veel lager is bij een vloercoating dan bij een gietvloer. Bovendien zit er minder werk in het toepassen van een vloercoating dan bij een gietvloer. Aan de andere kant is de duurzaamheid en slijtvastheid van beide vloeren verschillend; de gietvloer zal een langere levensduur hebben dan een vloercoating die daarom doorgaans na enkele jaren opnieuw gelegd dient te worden. U kunt natuurlijk ook kiezen om de gietvloer te laten repareren.