Dingen waar je niet aan denkt bij een nieuwe woning

Yes! Eindelijk, je mag je nieuwe woning in. Het huis van je dromen. Jarenlang heb je gespaard samen met je partner om te kunnen wonen in dit geweldige stulpje. Nu je alle hectiek van de verhuizing achter de rug hebt kan het genieten eindelijk beginnen. Maar er zijn nog wel een aantal zaken die afgehandeld moeten worden. Zo zal je rekening moeten houden met de hypotheek die nog steeds afbetaald moet worden. Maar er zijn nog meer zaken waar je misschien niet meteen aan denkt als je een nieuw huis aanschaft. Om je te helpen hebben we er hieronder een paar op een rij gezet.

Verzekering

Het is belangrijk dat je zorgt dat je een inboedelverzekering aanschaft. Vaak valt deze verzekering onder woonverzekering. Dit is een overkoepelende verzekering die alles in je woning verzekert. Je weet namelijk nooit wat er gebeurt. Ondanks dat je hier niet over na wil denken raden we je sterk aan om dit wel te doen!

Doemscenario’s

Hier wil je natuurlijk helemaal niet aan denken, je zit net in het huis van je dromen, alles gaat goed! Maar het is de bedoeling dat alles ook goed blijft gaan. Om daarvoor te zorgen moet je je voorbereiden om verschillende doemscenario’s. Het is in een land als Nederland namelijk goed mogelijk dat er extreme regenval voorkomt. Wanneer je huis dit om wat voor reden dan ook niet kan weren krijg je te maken met wateroverlast in je nieuwe woning. Zorg dat je nu al op zoek gaat naar oplossingen zodat je, wanneer het gebeurt, niet met de gebakken peren zit. Woningontruiming in Nederland is gelukkig goed geregeld tegenwoordig. Ze zijn razendsnel en kunnen je telefonische al helpen in de eerste minuten voordat ze er zijn. Het is belangrijk dat je zaken als deze op tijd hebt geregeld, want op het moment suprême is het te laat.