Uw huis verkopen met zonnepanelen

Wanneer u kiest voor zonnepanelen is dit positief voor de waarde van uw woning. Deze duurzame manier van energie opwekken wordt als erg waardevol beschouwd en kan dus worden gezien als een uitstekende investering. Het energielabel van uw woning wordt gunstiger én de maandlasten worden verlaagd. En dat is aantrekkelijk voor potentiële kopers. Maar willen deze kopers wel betalen voor zonnepanelen die toch al op het dak liggen? In onderstaand artikel wordt er antwoord op gegeven.

Investering

De aanschaf van zonnepanelen is een prima investering waarmee je niet alleen groene stroom opwekt – en dus bijdraagt aan een beter milieu -, maar ook flink bespaart op de kosten van jouw energierekening. Echter, een verhuizing kan roet in het eten gooien, waardoor u deze voordelen verliest. Want zonnepanelen worden vrijwel altijd samen met het huis verkocht. Ze maken deel uit van het onroerend goed omdat ze in juridische termen “aard en nagelvast” met de woning zijn verbonden. Afhankelijk van de markt, kunnen uw zonnepanelen een premie opleveren in vergelijking met woningen zonder zonnepanelen. Uit een Amerikaans rapport gepubliceerd door het Nationale Laboratorium voor Vernieuwbare Energie (NREL) blijkt dat woningen met zonnepanelen 5 tot 10% meer opleveren en sneller verkocht worden.

Vraag

Ruim 35% van de kopers geeft bij de zoektocht naar een nieuwe woning de voorkeur aan een huis met zonnepanelen. Slechts 4% wil een woning zonder zonnepanelen. Als u investeert in zonnepanelen, dan verhoogt dit dus direct de waarde van uw woning. Soms zelfs met een bedrag dat hoger is dan de investering in de zonnepanelen zelf.

Dat zonnepanelen bijdragen aan een hogere verkoopprijs is volstrekt logisch. Het systeem dat op het dak ligt bespaart honderden euro’s op de stroomkosten en gaat vaak nog tientallen jaren mee. En hoewel het even geduurd heeft voor dit ook tot huizenkopers is doorgedrongen, zijn beide onderzoeken bewijs dat het kwartje nu is gevallen. Op de bedrijfspagina van Zonnepanelengids.com kunt u verschillende bedrijven vergelijken en tot zes vrijblijvende offertes aanvragen.