Tips bij het verkopen van uw huis

Bent u van plan om zeer binnenkort naar een nieuwe woning te verhuizen? Denk in dat geval nu alvast na over de manier waarop u uw huidige woning wilt gaan verkopen. Bij het verkopen van een woning dient u met tal van verschillende aspecten rekening te houden. Zo wilt u enerzijds dat uw woning voor een zo hoog mogelijke prijs wordt verkocht, maar wilt u tevens voorkomen dat u nog jaren in de woning moet blijven zitten. Er zijn verschillende manieren die u kunnen helpen bij het verkopen van een woning. In dit artikel geven we een aantal tips om de verkoop van uw huis makkelijker te maken!

 

Tip 1: zorg voor een opgeruimd en net huis

Allereerst is het natuurlijk van groot belang dat uw woning opgeruimd en netjes is als er mensen voor de woning komen kijken. Zorg er hierbij voor dat er geen stapeltjes kranten, onnodige accessoires, etc. in de woning te vinden zijn. Een woning die een rommelige uitstraling heeft zal veel moeilijker te verkopen zijn dan een woning die bij binnenkomst al een “wow”-effect geeft.

 

Tip 2: laat een bouwkundig rapport opstellen

Kopers zijn vaak enigszins terughoudend in het bieden op woningen als zij niet weten welke verbouwingen of verbeteringen er moeten worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan leidingen die vervangen moeten worden, een cv-ketel die onderhoud nodig heeft of vervangen moet worden, enzovoorts. In zo’n geval kan het laten opstellen van een bouwkundig rapport raadzaam zijn! Hierin staat precies wat de staat van uw woning is.

 

Tip 3: deel uw woning op sociale media

Om een groter bereik te kunnen bereiken voor de verkoop van uw woning is het raadzaam om de verkoop van uw woning op sociale media te plaatsen. Vraag ook aan kennissen, vrienden en familieleden om het bericht met hun netwerk te delen, zodat een zeer groot publiek uw woning zal zien.