De 5 leukste keukentrends van 2020!

Ga jij een nieuwe design keuken kopen of laten maken door een meubelmaker in Arnhem? Dan ga je natuurlijk een keuken kopen die jij het allermooist vindt. Een keuken die precies bij jouw situatie en bij jouw smaak past. Als je niet precies weet wat jij het mooist vindt in jouw toekomstige keuken, of misschien gewoon wat inspiratie op wilt doen kun je kijken tussen de 5 leukste keukentrends van 2020!

 

Natuurlijke materialen

Dit jaar zien we veel natuurlijke materialen in de keukens. Denk aan hout, maar wat je vooral ziet zijn verschillende soort steen. Je ziet veel marmer, wat zorg voor een luxe uitstraling, maar ook andere soorten steen. Gecombineerd met de volgende trend in het lijstje ziet dat er heel strak uit!

 

Groen en pastel

Qua kleuren zie je dit jaar veel groen. Het maakt eigenlijk niet uit welke tint, als het maar groen is, dan zit je altijd goed! Ook andere pastel kleuren zie je veel. Als het maar rustige kleuren zijn.

 

Woonkeukens

Normaal gesproken in de woonkamer de grootste kamer van het huis, maar de focus wordt steeds meer weerlegt richting de keuken. Een zogeheten ‘woonkeuken’ zie je dan ook steeds meer. Vaak zijn het keukens met een kookeiland of bar, waar niet alleen eten wordt voorbereid maar ook echt wordt geleefd. Hier wordt niet alleen gegeten maar ook gelezen of huiswerk gemaakt! Deze keuken geeft een zeer huiselijk sfeer.

 

Slimme keukens

Ook keukens worden steeds slimmer. Of je nou Alexa of Google home hebt, steeds meer apparaten kun je erop aansluiten. Stel je slimme koffiezetapparaat zo in dat hij elke ochtend om 08.00 uur aangaat en een heerlijk bakje koffie voor je zet. Ook kun je onderweg naar huis, met een app op je telefoon, de oven al voorverwarmen zodat je thuis gelijk je pizza erin kan doen!

 

Duurzame keukens

Eigenlijk is dit een trend op alle vlakken op dit moment. De maatschappij is steeds meer bezig om duurzamer te worden en dat zie je ook zeker terug in de keukentrends van 2020! Denk bijvoorbeeld aan het soort materiaal wat er gebruikt wordt in jouw keuken. Het aller duurzaamst is natuurlijk je keuken oppimpen met wat verf of nieuwe handvaten op je keukenkastjes. Zo gebruik je wat je al hebt en hoeven er geen nieuwe materialen te worden gebruikt. Krijg je een nieuwe keuken? Check dan waar het materiaal van gemaakt is en ook waar het gemaakt is. Je hebt keukendeurtjes dat gemaakt is van bamboe of zelfs van afvalhout. Ook duurzaam dus!