Verzekering in een bouwproject

Je gaat je huis verbouwen. Meestal kiezen mensen ervoor om zoveel mogelijk zelf te doen, maar ook zeker om een deel uit te besteden bij een externe partij. Omdat bij het werk in de bouw veel risico’s gepaard gaan wil je er zeker van zijn dat je beschermd bent tegen bepaalde risico’s. Daarbij hou je natuurlijk ook rekening met de kosten, je wil niet te veel betalen voor verzekeringen die niet op jouw verbouwing van toepassing zijn. Je kunt zelf een aantal dingen doen om de risico’s tijdens de bouw te beperken. Kies voor een bouwbedrijf dat in bezit is van een ISO 9001 certificaat, zo weetje dat het bedrijf voldoet aan de eisen die gesteld worden aan het werken in de bouw. Ben je benieuwd welke verzekeringen je nodig hebt of kan afsluiten tijdens een verbouwing? In deze blog kan je daar meer over te weten komen. 

CAR verzekering

Wanneer je op zoek bent naar een bouwbedrijf en je wil meer te weten komen over de manier van verzekeren kun je het beste informeren bij het bouwbedrijf zelf. Veel bedrijven zijn in het bezit van een CAR verzekering. Dit is een allrisk verzekering die de schade dekt die het bedrijf eventueel aanbrengt tijdens het verbouwen. Een bouwbedrijf kan naast deze standaard CAR verzekering ook aanvullende opties kiezen. Welke verzekering een bouwbedrijf heeft kun je dus het beste even navragen.

Bouwverzekering voor particulieren

Wanneer je niet gerust bent op enkel de verzekering van het bouwbedrijf kun je zelf ook aanvullende verzekeringen kiezen. Hiermee wordt je minder afhankelijk voor de aannemer, een groot voordeel voor veel consumenten. De voorwaarde van de aanvullende verzekering voor particulieren zijn erg afhankelijk van de aanbieder van de verzekering. Kijk dus goed welke verzekering het beste past bij jouw wensen.

Zelfstandig aan de slag

Waarschijnlijk steek je zelf ook nog wel eens je handen uit de mouwen. Beperk hier risico’s door gebruik te maken van werkproducten die voldoen aan de wetgeving, deze zijn te herkennen aan het logo voor CE Markering. Informeer vooraf bij je verzekeraar dat je gaat verbouwen en wat de voorwaarden hiervan zijn. Schade die door jezelf wordt veroorzaakt valt vaak niet onder de inboedelverzekering, maar dit kan anders zijn als je bijvoorbeeld allrisk verzekerd bent. En bij alles geldt, wees voorzichtig en gebruik de juiste beschermingsmiddelen om de risico’s te beperken.