Zelf uw huis verkoopklaar maken.

Jouw huis verkoop klaar maken: Hoe begin je eraan

Het gaat eerder om meerdere kleine klussen in verschillende ruimtes van de woning zoals de woonkamer, de keuken, de badkamer en de slaapkamers. De volgende technieken kunnen gebruikt worden in zoveel kamers als je zelf wilt, afhankelijk van de tijd en het budget dat je wil investeren. Voor sommigen taken die je zelf niet kan oplossen zal je klusjesmannen moeten vragen.

Reinigen

Maak dat de toestellen in de keuken vlekkeloos zijn. Laat jouw jouw badkamer schitteren vanuit alle hoeken. Zowel het bad, de wastafel het toilet en de hoekjes er rond moeten als nieuw zijn. Laat een klusjesman alle lekkende kranen herstellen.

Geen rommel

Er zijn twee grote problemen met rommel. Een daarvan is dat het de kopers afleidt van de functies van het huis. Een tweede probleem met rommel is dat het lijkt als er niet genoeg opslagruimte is in jouw huis. Veel mensen vinden het leuk om het hele huis vol te hebben met prulletjes en hebbedingetjes, ben jij er zo 1? Berg het grotendeels op.

Verwijder geuren

Huisdieren, kinderen, een schimmel op een muur, en veel andere oorzaken kunnen ervoor zorgen dat er een onaangename geur hangt in jouw huis. Je bent waarschijnlijk immuun voor de geur, zodat je best aan een vriend of familielid vraagt om deze te detecteren. Je kan de oorzaak zelf aanpakken of de geur verdrijven met een spray of een brandende geurkaars. Het openzetten van de ramen doet ook wonderen, zet ramen tegenover elkaar open. Op deze manier tocht het allemaal lekker door en zijn de geurtjes in een mum van tijd zo goed als weg.

Behang, verf, vloeren en plafonds

Het is onwaarschijnlijk dat een potentiële koper jouw behang of schilderwerk graag zal zien. Het beste dat je eventueel kan doen is het vuile behang verwijderen en de muren een grondlaag geven met een witte kleur of een warme, neutrale kleur die een huiselijke sfeer creëert. Een andere optie is om je muren opnieuw te behangen, het hoeft geen druk en ingewikkeld behang te zijn je kunt ook kiezen voor een neutrale kleur. Als je het leuk vind kun je natuurlijk ook voor wat excentrieker behang gaan een goed voorbeeld hiervan is, Masterpiece van Eijffinger, dit behang is zeker opvallend en ander. Niemand vindt een vuil tapijt aantrekkelijk. Linoleum is passé en ziet er goedkoop uit. Hoewel prijzig, hardhouten vloeren of laminaat geven een grote toegevoegde waarde en elegantie aan een huis.

Licht en lucht

Maak gebruik van natuurlijk licht van jouw huis. Open alle gordijnen en zonwering bij het presenteren van jouw huis. Vervang verouderde en kapotte lampen door wit licht. Door alle verlichting aan te zetten lijken de kamers helderder en groter. Als het weer het toelaat, open ramen om frisse lucht binnen te laten. Dit zorgt voor een frisse en lichte uitstraling, de meeste mensen vinden dit fijn omdat het iets zomerachtig heeft.

De buitenkant

Bij het bekijken van de buitenkant zal de interesse van mogelijke kopers gewerkt worden om het huis aan de binnenkant te bekijken. Zorg ervoor dat jouw gazon, hagen, bomen en andere planten goed onderhouden zij, netjes gesnoeid en het onkruid verwijderd is.

Al deze kleine ingrepen kunnen ervoor zorgen dat jouw vraagprijs niet meer zal moeten aangepast worden en je zo het maximum kan halen uit de verkoop van uw huis.