Tips bij het fotograferen van je huis voor de verkoop

Zodra je je huis gaat verkopen, wil je natuurlijk een zo goed mogelijke indruk geven aan geïnteresseerden en potentiële kopers. Foto’s zijn daarbij van essentieel belang. Wanneer men foto’s ziet van je woning, zal dat een eerste kennismaking zijn met iedereen die wellicht jouw huis wil kopen. Er zijn een aantal tips bij het fotograferen van je huis, om zo nog meer indruk te maken op iedereen die het ziet. Met deze tips bereik je een groter publiek en is de kans op een snelle reactie nog groter. 

Laat veel licht binnen

Natuurlijk licht geeft vaak een beter resultaat op de foto dan licht van een lamp. Probeer dan ook altijd foto’s overdag te maken. Met de gordijnen open geeft je daglicht zoveel mogelijk kans om binnen te komen. Het resultaat op de foto’s zal er veel natuurlijker uitzien, en kleuren komen ook vaak beter tot zijn recht bij natuurlijk licht. Let echter op felle zonnestralen. Fel licht kan er voor zorgen dat bepaalde delen van de foto onderbelicht raken. 

Styling van het huis

Hoewel de meubels niet zullen meeverhuizen naar de nieuwe eigenaar, zullen ze wel erg belangrijk zijn op de foto’s. De meubels geven namelijk een sfeerimpressie van de woning, zodat men zelf een voorstelling kan maken van hoe de woning er uit ziet. Zorg dan ook voor een nette inrichting. Denk na over de stand van de meubels, accessoires en andere zaken. Het goed op elkaar afstemmen van deze elementen zorgt vaak voor een grotere kans op reactie van geïnteresseerden. 

Vergeet geen belangrijke elementen

Bij het maken van de foto’s van je woning is het belangrijk om alle interessante elementen in beeld te brengen. Denk bijvoorbeeld aan de vloer of het plafond. Een mooie gietvloer of een authentieke houten vloer kunnen een echte meerwaarde bieden, en zijn dan ook belangrijk om te laten zien. Probeer dit op een subtiele manier te doen. Dus geen foto van een stuk vloer, maar wel een foto van de totale ruimte waar de vloer goed naar voren komt.