Een huis huren, Hoe doe je dat?

Voordat je in aanmerking komt om een woning te huren moet je je eerst inschrijven bij een woonstichting, gelukkig kan dit bij de meeste woonstichtingen online.  Zij zullen dan om enkele gegevens vragen zoals je naam, je huidige woonadres en je salaris. Als je bent ingeschreven kan je je zoektocht beginnen. Elke woonstichting werkt wel anders bij de ene werken ze met punten, en bij de andere  werken ze weer met minpunten. Bij sommige woningstichtingen moet je ook geld betalen voor het inschrijven, dit gaat dan om een klein bedrag. Ook geldt het zo dat hoe langer je staat ingeschreven, hoe sneller je een huis toegewezen zult krijgen.

Redenen om een huis te huren.

 Mensen die vooraf niet weten hoe lang ze in een huis blijven wonen, kunnen beter kiezen voor huren van een huis. Door het kopen van een huis ben je namelijk niet meer flexibel. Je moet het huis namelijk eerst verkopen op het moment dat je besluit om te gaan verhuizen. Indien de huizenprijzen zijn gezakt sinds het kopen van een huis, is het huis zelfs niet te verkopen zonder een verkoopverlies te incasseren.

Ook in het geval de prijzen constant zijn gebleven, moet er een verlies geïncasseerd worden, door de kosten die je moet maken bij het kopen van een huis. In een huurhuis blijft je flexibel. Als het huurhuis niet meer bevalt, dan zeg je de huur gewoon op en ga je opziek naar een andere woning.

Huurders kunnen recht hebben op huurtoeslag bij het huren van een huis. Het recht is afhankelijk van de hoogte van het inkomen en van de hoogte van de te betalen huur. Er zijn ook koopsubsidies, maar deze worden slechts beperkt aangeboden.

Het huren van een woning is dus een stuk voordeliger en heeft meerdere voordelen. Hopelijk ben je voldoende geïnformeerd door dit artikel.