Hoe kun je het best je nieuw gekochte huis inrichten?

Daar sta je dan… klaar om een nieuwe stap in je leven te zetten en je nieuwe woning in te trekken. Je hebt al enkele belangrijke beslissingen genomen, denk maar aan het kopen van de woning, het bepalen van de locatie, enzovoort… maar toch staat je nog één belangrijke taak te wachten; het inrichten van je nieuw gekochte huis. Het lijkt misschien een fluitje van een cent maar dat is het niet. De kleren maken immers de man maar wat is een man zonder inhoud. Dit geld ook voor een nieuwe woning. Hier enkele tips die je zullen inspireren.

Kleurtjes kiezen

Smaken mogen dan wel verschillen, maar probeer toch om samen het basis kleurenpalet van je woning te bepalen. Het is uit den boze om eerst je woning te decoreren en dan nadien je muren van een laagje verf te voorzien. Je gaat ook niet eerst een stel schoenen kopen om vervolgens bijpassende kleren op de kop te tikken. Ga voor een basiskleur of 2 à 3 en stem daar het inrichten van je nieuw gekocht huis op af.

Pinterest en Google Images

Het Internet ligt op een paar klikken van jou verwijderd, dus waarom er geen gebruik van maken. Bij het inrichten van onze woning hebben we heel wat leuke ideeën via Pinterest en Google Images opgedaan. Mensen delen maar al te graag wat ze mooi vinden en ideetjes opdoen, kan nooit geen kwaad. Ook een goede tip is de meubelzoekmachine Furn.nl, waar je meer dan 100 duizend online meubels vergelijkt op kleur, materiaal, merk, prijs en meer.

Gratis verzending

Of je nou naar de woonboulevard gaat of online shopt, veel webshops brengen verzendkosten in rekening. Er zijn overzichten die meubelshops op een rijtje zetten die geen verzendkosten leveren. Zo worden jouw meubels gratis thuisgeleverd, hoef je niet zelf transport te regelen en bespaar je kosten. Bij meubelzoekmachine Furn.nl vergelijk je ook op shops die gratis verzenden.

To buy or not to buy, that’s the question.

Naar analogie met het bekende to-do lijstje, maak je voor het inrichten van je nieuw gekochte huis best een to-buy lijstje. To buy or not to buy, that’s the question. Je beschikt waarschijnljk over een beperkt budget en dan is het aan te raden om te bepalen wat je nu echt moet hebben om de dagen door te komen en wat de extraatjes zijn die je comfort verhogen of gewoon mooi ogen. Bepaal ook meteen je budget zodat je zonder zorgen aan de inrichting van je woning kunt beginnen. Succes!