Een verkoopmakelaar is waardevoller dan je denkt

Het is momenteel ontzettend druk op de woningmarkt. Er is een groot woningtekort en de huizenprijzen lopen zorgwekkend snel op. Je huis verkopen in Almelo is dan ook geen probleem en je verwacht hier geen verkoopmakelaar voor nodig te hebben. Maar niks is minder waar! Juist op dit moment is een verkoopmakelaar extra waardevol. 

Wat doet een verkoopmakelaar?

Een verkoopmakelaar helpt je bij de verkoop van je woning en vertelt je alles wat er bij de verkoop van je huis komt kijken. Mocht je jouw woning willen verkopen met behulp van een makelaar, dan heeft de verkoopmakelaar onder meer de volgende taakomschrijving:

Een verkoopmakelaar is op de hoogte van de huidige marktsituatie en kan je dus goed informeren over de verkoop van uw huidige woning. De makelaar geeft je dan ook advies over wat een goede verkoopprijs is. Dit is enorm waardevol in deze tijd. Voornamelijk, omdat de prijzen ontzettend snel stijgen. Verder bepaal je samen met verkoopmakelaar een verkoopstrategie. Wanneer de strategie is bepaald gaat de verkoopmakelaar op zoek naar potentiële kopers en zal je informeren indien er interesse is getoond in je woning. De verkoopmakelaar ontvangt potentiële kopers in de woning die je verkoopt en leidt deze rond. Mochten de potentiële kopers je woning willen kopen dan voert de verkoopmakelaar de onderhandelingen voor jou. Bij de onderhandelingen houdt de verkoopmakelaar uiteraard rekening met jouw gewenste verkoopprijs en de huidige waarde van je woning. Tot slot stelt de verkoopmakelaar het verkoopcontract op en begeleid de makelaar jou bij de notariële en juridische zaken.

Extra service bij het verkopen van je huis

Naast alle werkzaamheden die hierboven staan benoemd biedt een verkoopmakelaar jou nog veel meer voordelen! Zo helpt een verkoopmakelaar je ook met de presentatie van je huis. Ze kunnen bijvoorbeeld professionele foto’s maken, maar ook plattegronden en brochures. Daarnaast is het inzetten van het internet en social media niet meer weg te denken bij het verkopen van je huis. Ook verkoopmakelaars maken hier actief gebruik van. Denk hierbij aan creatieve aanpakken zoals een Facebook Live bezichtiging, een presentatie met een digitale brochure op Funda, (interactieve ) 2D en 3D plattegronden of 360 graden foto’s. De mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos!

Vraag een gratis waardebepaling aan

Wanneer je je huis wilt verkopen is het belangrijk om te weten hoeveel je huis waard is. Om hier achter te komen kun je het beste een professionele makelaar inschakelen voor een gratis waardebepaling. Dit wordt ook wel een waarde-indicatie genoemd. Een waarde-indicatie is een schatting van de marktwaarde van je huis. Wat je er uiteindelijk voor krijgt, hangt natuurlijk af van wat je met de koper overeenkomt. 

Vraagprijs van je huis bepalen

Een verkoopmakelaar adviseert je welke vraagprijs je het beste kunt hanteren voor jouw woning. Het is namelijk belangrijk dat je niet te hoog of te laag begint, zodat je (potentiële) kopers niet afschrikt of te weinig voor je huis ontvangt. De verkoopmakelaar adviseert je een vraagprijs die gebaseerd is op hoe snel jouw woning te verkopen is, je persoonlijke situatie en de ingeschatte waarde.

Jouw verkoopmakelaar in Almelo en omgeving

Ben je op zoek naar een goede verkoopmakelaar die dag en nacht voor je klaarstaat? Dan kun je bijvoorbeeld Makelaar Borne inschakelen. Een ervaren makelaar met uitgebreide kennis van de woningmarkt.