5 tips voor een soepele verhuizing

Tijdens een verhuizing wil je goed voorbereid zijn, zodat alles gesmeerd verloopt. Zodat dit ook echt het geval is vind je hier vijf tips voor een soepele en fijne verhuizing.

Maak een budget

Voordat je begint met inpakken, is het van belang om een budget te maken van de kosten die je wilt maken tijdens de verhuizing. Hierdoor heb je een globaal overzicht en kun je verschillende opties voor de verhuizing vergelijken, om zo binnen jouw budget te blijven. Een budget maak je gemakkelijk door alle mogelijke kosten op te schrijven en hiervan een overzicht te maken.

Sorteer je spullen

Inpakken kost veel tijd, wees daarom goed voorbereid en sorteer je spullen voordat je deze in dozen doet. Maak verschillende categorieën en sorteer al jouw spullen in de volgende categorieën: doneren, wegdoen en houden. Deze categorieën deel je vervolgens op in subcategorieën en al jouw spullen kun je weer onderverdelen. Hierdoor zorg je voor overzicht en weet je wat er met de spullen moet gebeuren.

Gebruik genoeg dozen

Tijdens het inpakken van al jouw spullen wordt het aantal dozen vaak onderschat. Koop genoeg dozen in, zodat je niet zonder komt te zitten. De onderschatting komt vaak doordat er meer spullen zijn om in te pakken dan gedacht. probeer naast de losse spullen ook grotere spullen in dozen te verpakken, zodat deze tijdens de verhuizing niet beschadigen of breken.

Gebruik een checklist

Maak voordat je gaat verhuizen, een checklist met álle werkzaamheden rond en voor de verhuizing. Deze uitgebreide checklist van MyGO kun je bijvoorbeeld gebruiken, zodat je goed voorbereid begint aan de verhuizing. Vink alle onderdelen omstebeurt af en zo zul je uiteindelij kde hele verhuizing gestructureerd doorlopen.

Huur een verhuisbedrijf in 

Wil jij het meeste verhuiswerk uit handen geven op de dag van de verhuizing? Het inhuren van een verhuisbedrijf zal je veel energie en tijd schelen. Via MyGO kun je erkende en professionele verhuizers inhuren die de verhuizing opzich zullen nemen. MyGO is in veel verschillende regio’s actief, waardoor de kans dat jij een verhuisbedrijf vind vrij groot is.