Nieuw huis gekocht? Maak alvast je plan voor het verbouwen in 2020

Als je met het idee loopt om in het komende jaar jouw huis eens grondig aan te pakken door middel van een verbouwing, dan is het verstandig om alvast aan de slag te gaan met het maken van een plan. Welke wensen hebben jullie bijvoorbeeld en wat zou je graag willen veranderen aan de woning. Door het opstellen van een plan kun je in het nieuwe jaar op een goed voorbereide manier aan de slag gaan met het verbouwen van jouw woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer of andere ruimtes. Daarom geven wij je alvast enkele tips die je kunt gebruiken in het maken van een plan.

Wensen en mogelijkheden

Het is natuurlijk eerst belangrijk dat je duidelijk hebt welke wensen er zijn. Wat zouden jullie graag anders willen zien in huis en welke mogelijkheden zijn er. Wil je bijvoorbeeld een muur uitbreken om de woonkamer of een slaapkamer groter te maken? Of zitten jullie te denken aan een uitbouw met openslaande deuren? Door met elkaar af te stemmen wat de wensen zijn kun je vervolgens gericht aan de slag gaan met het opstellen van een plan. Wat zijn de mogelijkheden met het huis en welke financiële middelen hebben jullie. Als je bijvoorbeeld in een appartement woont op de 3e etage, dan is het logisch dat een uitbouw naar buiten toe geen optie is.

Ontwerp

Als je een duidelijk beeld gevormd hebt van de wensen en de mogelijkheden die er zijn met het huis, kun je aan de slag met het maken van een ontwerp. Maak voor jezelf eerst een ruwe schets van wat je graag zou willen. Denk hierbij ook aan de materialen en andere middelen die je wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een grote hoekbank kunnen plaatsen, dan moet de ruimte daar wel op afgestemd worden. Als het ontwerp voor jullie zelf grotendeels duidelijk is, kun je op zoek gaan naar materialen en middelen om mee aan de slag te gaan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de verbouwing of de klus te laten doen door een professioneel bedrijf.

Meubels, kleuren en licht

Als de verbouwing in gang gezet wordt, dan is het ook verstandig om na te denken over de inrichting van het huis. Wil je de huidige meubels terugplaatsen of wil je iets compleet nieuws? Denk daarbij ook na over de kleuren en accessoires die je wilt gebruiken. De vloer is ook een belangrijk onderdeel waar over nagedacht moet worden. Wil je de kamer een compleet andere look geven zonder een grote verbouwing uit te voeren? Maak dan gebruik van binnendeuren van glas waardoor je meer licht in de ruimte kunt laten komen.