De meubels in je huis opknappen? Gebruik deze 3 tips

Soms is het de hoogste tijd om de meubels in je huis op te knappen of te vervangen. Zo kun je je oude stoffen gordijnen vervangen voor prachtige Duette shades van Luxaflex bijvoorbeeld. Maar wat zijn precies handige tips die je in je achterhoofd moet houden bij het opknappen van je eigen meubels?

Verwijder altijd de oude lagen van de meubels!

Hoewel het natuurlijk zeer aantrekkelijk is om over de oude lagen heen te verven, wordt het sterk afgeraden om dit te doen. Je moet echt secuur alle oude lagen verwijderen zodat je een mooie frisse start kan maken met het opknappen. Je moet bijvoorbeeld ook alle oude sloten en vervelende ijzeren paaltjes verwijderen van elk meubelstuk. Daarnaast is het belangrijk dat je de oude lak verwijdert. Deze kun je verwijderen met bepaalde afbijtende middelen. Wanneer je dit namelijk op je meubels smeert, zul je na verloop van tijd merken dat je de oude laag ervan af kan krabben met een stevig mesje of handig krabbertje. Het duurt wat langer natuurlijk om deze lagen er af te halen maar het is het meer dan waard!

Een antieke look achterlaten 

Het is de laatste paar jaren ook helemaal hip om juist je meubels een antieke look te geven. Je hoeft dus niet al je meubels strak af te werken. Wanneer je een echte antieke look wil creëren, is het belangrijk om kaarsvet te gebruiken bij de voorbereiding. Het kaarsvet zorgt er eigenlijk voor dat de nieuwe laag die je aanbrengt niet goed zal gaan hechten. Dit maakt het voor jou gemakkelijker om een antieke look te maken en te creëren. Daarnaast kun je natuurlijk ook goed om je heen kijken of je oude meubels wel echt een hele nieuwe opknapbeurt nodig hebben of dat ze met een klein laagje verf weer helemaal als nieuw kunnen zijn,

Pas op je houten jaloezieën van Luxaflex

Wanneer je samenwoont met je vriend, vrienden of je gezin is het belangrijk om van tevoren goed aan te geven dat je van plan bent om je meubels op te knappen. Je gaat namelijk waarschijnlijk werken met vervelende chemische producten die niet zomaar om kunnen vallen,. Daarnaast moet je ook zelf zorgen voor goede en beschermende outfits zodat niet je nieuwe broek meteen in de prullenbak gegooid moet worden. Wees ook zo slim om niet in de buurt van je houten jaloezieën van Luxaflex te werken bijvoorbeeld. Zorg dat je tijdens het spuiten van verf goed alles hebt afgedekt zodat je niet nog jaren last hebt van vervelende verfvlekken. Houdt dus goed in je achterhoofd dat een goede voorbereiding het halve werk is!