Een offerte, een naslagwerk waarop je een besluit kan nemen.

Wanneer je een offerte hebt ontvangen van verschillende schildersbedrijven heb je een prachtig tool om die eens goed door te spitten. Je kunt dan dat betreffend schildersbedrijf geheel natrekken op een gegevens. Ook kun je de prijzen vergelijken van die offertes. Het laatste, geheel ook niet onbelangrijk is de voorwaarden, garanties en welke verf hij gebruikt om de klus uit te voeren. Wanneer je een aanvraag doet via internet krijg je meestal van zes lokale bedrijven een offerte. Kies daar drie uit en ga daar mee verder.

 

De gegevens controleren.

Als je een aanbod binnen krijgt ga je eerst kijken waar het bedrijf zit. Daarnaast google je de Kamer van Koophandel site en controleer of dat bedrijf inderdaad is gevestigd op dat adres en dat hij is ingeschreven bij de kamer van Koophandel. Indien dat in orde is ga je vervolgens op zoek naar referenties of reviews. Dat wil zeggen wat bestaande klanten van hem over dat bedrijf vertellen. Je kunt dan meteen al gaan vergelijken met de andere drie vakmannen.

 

Prijzen vergelijken.

Als een offerte goed is gemaakt kun je een volledig inzicht zien in de kosten. De kosten die vermeld moeten staan zijn de uurloonkosten, het materiaal en eventueel de verhuurkosten van steigers en ladders. Hoe specifieker hoe beter. Tegenover de loonkosten moet ook een tijdbestek staan. Hiermee zie je gelijk wat hun uurloon is. Wat ook urgent is dat er een BTW tarief bijstaat. Huizen ouder dan twee jaar mogen schilders zes procent btw rekenen in plaats van 21 procent. Ook de moeite waard om daar naar te kijken.

 

Voorwaarden en garanties

In elke offerte hoort te staan tegen welke voorwaarden het werk wordt uitgevoerd. Hiermee wordt een werkomschrijving bedoeld. Welke werkzaamheden worden er gedaan en welk materiaal wordt er gebruikt. Je kunt daar dan later over praten wat voor verfmerk je zelf wilt of neemt het advies van de schilder over. De aanvang en oplevering horen ook in de offerte te staan. Als laatste moet er een garantie termijn instaan. Hoeveel garantie krijg je na de oplevering van de werkzaamheden. Voor het buiten schilderwerk is dit essentieel. Daar spelen immers weersinvloeden mee. Wanneer je alle factoren uitvoerig hebt gecontroleerd kun je een besluit nemen.

 

Voor meer informatie ga naar: https://www.schilderpret.nl/offerte-schilderwerk/