3 redenen om naar Haarlem te verhuizen

Wie in Haarlem woont kan zeggen dat hij/zij in een hoofdstad woont. De stad is namelijk dé hoofdstad van het Noorden en kent genoeg redenen om er te wonen. Om u een beeld te geven van deze historische stad geven wij u 3 redenen om naar Haarlem te verhuizen. Genieten van de oude binnenstad die gebleven is zoals die was? Of uw ogen uitkijken op de grote markt waar wekelijks iets georganiseerd wordt? In Haarlem hoeft u zich nooit te vervelen. Haarlem heeft voor elk interessegebied zijn plekken. Het is bijzonder om te zien hoe de binnenstad van Haarlem en zijn gebouwen authentiek zijn gebleven. De grachten en de kerken. Elke stukje stad kent zijn eigen verhaal. Dit maakt de stad speciaal en tot één van de mooiste en leukste woonplekken van Nederland.

Een stad die zichzelf is gebleven

Adembenemende gebouwen, een goede sfeer, geschiedenis en bovenal gezelligheid. Dit is toch het perfecte beeld van een stad. Haarlem voldoet aan al deze punten en is een stad die altijd zichzelf is gebleven door de jaren heen. Naast de vele oude hoogtepunten kent de stad ook vele activiteiten voor de jongere generatie. Lekker shoppen in de knusse winkelstraten of een gezellig avondje uit. U heeft keuze authentieke kroegen, discotheken en bioscopen. Genoeg keuze om een vrije avond goed te besteden. Want waar u ook komt, de sfeer is uitstekend. Aan elke doelgroep is er gedacht. Het was daarom ook niet makkelijk om voor u te kiezen welke 3 redenen de béste zijn om naar deze prachtige stad te verhuizen. De volgende punten zijn het geworden:

  1. Bourgondische sfeer
  2. Vele activiteiten
  3. Geschikt voor elke doelgroep

De sfeer die er in de stad heerst wordt ook wel bourgondisch genoemd. Genieten van lekker eten, en de tijd nemen voor gezamenlijke dingen want gezelligheid kent geen tijd. Dit is de insteek van de meeste bewoners. Naast de goede sfeer zijn er een hoop activiteiten te doen in de stad. Van het bezoeken van een museum tot een hele dag de stad ontdekken. Buiten deze activiteiten in het centrum om ligt het op korte afstand van het strand en prachtige natuurgebieden. Haarlem is daarom geschikt voor jong en oud. Het kent namelijk rustige en bruisende stukken.

Van alle markten thuis

Haarlem heeft vele mogelijkheden en is een stad die economisch sterk staat. De stad is onderdeel van de metropoolregio. Samen met andere provincies werken ze samen om de concurrentiepositie te houden en deze te versterken. Hierbij wordt ook gedacht aan de toeristen die hier jaarlijks komen. De stad Haarlem ligt centraal als het gaat om bekende publiekstrekkers. De stranden, de Keukenhof en historische gebouwen als de grote markt en kerk zijn al jaren een grote factor als het gaat om het aantrekken van toeristen. Maar naast Haarlem is Amsterdam een stad die jaarlijks veel toeristen trekt. Door de metropool wordt er samen gewerkt om deze toeristen te behouden. Breng snel eens een bezoekje aan Haarlem en laat je inspireren door de schoonheid van deze stad.