Keukenrenovatie: voor en tegen

Wanneer u een verouderde keuken hebt, is het tegenwoordig heel aantrekkelijk om uw keuken aan te passen, of zelfs compleet te renoveren. Natuurlijk is het ook een mogelijkheid om slechts delen van uw keuken te veranderen. Hierbij denkt u bijvoorbeeld aan een nieuwe afzuigkap, een nieuw fornuis of een vaatwasser. Deze artikelen vindt u bijvoorbeeld bij Keukenpakhuys. Maar uiteraard komen er bij een renovatie ook verscheidene kosten kijken. Hier leest u wat de voordelen, maar ook wat de nadelen zijn van een keukenrenovatie.

Voordelen

Tijdens een keukenrenovatie is het belangrijk om verschillende aspecten tegen elkaar af te wegen. Stijgen de voordelen boven de nadelen uit, of is het toch slimmer om uw keuken niet aan te passen? Als u denkt aan de voordelen, is het handig om het volgende in acht te nemen.

Het grootste voordeel van een (complete) renovatie, is dat het vaak goedkoper is dan het plaatsen van een hele nieuwe keuken. De kosten van deze plaatsing lopen vaak in de honderden of duizenden euro’s, wat afhangt van de grootte van de keuken en de extra’s die u wenst. Indien u krap bij kas zit, is een keukenrenovatie een geweldige optie tegenover het plaatsen van een nieuwe keuken. Daar komt bij, dat een renovatie de oude aspecten van uw keuken behoudt, maar toch een hele nieuwe en moderne look creëert. Keukenrenovatie Friesland bijvoorbeeld helpt u daarbij en geeft u advies over uw nieuwe keuken.

Een ander voordeel van een keukenrenovatie is de mogelijke waardestijging van uw huis. Omdat, zoals gezegd, een renovatie goedkoper is dan een nieuwe keuken plaatsen, is het mogelijk dat de waarde van uw huis stijgt. Natuurlijk hangt dit ook af van andere factoren, zoals de keukenindeling en de grootte van de renovatie, maar dit is nog altijd voordeliger dan het plaatsen van een geheel nieuwe keuken.

Daarnaast is het een optie om slechts een aantal dingen aan te passen in uw keuken. Als u bijvoorbeeld witte kasten of lades heeft, is het mogelijk om een paar van deze in een andere kleur te bestellen om zo een modern en toch stijlvol resultaat te brengen. Het effect hiervan is dat uw keuken vrolijker oogt en het dus leuker is om in uw keuken te staan.

Nadelen

Uiteraard kleven er ook een aantal nadelen aan een keukenrenovatie. Zoals gezegd zijn de kosten van een keukenrenovatie laag en aanzienlijk aantrekkelijker dan een keukenplaatsing. Maar indien u moeite heeft met de indeling van uw keuken of het is zeer lastig om de keuken een nieuwe indeling te geven, stijgen daarmee ook de kosten. De renovatie is dan alsnog een dure grap.

Nieuwe kastdeuren of lades zijn tegenwoordig heel populair en het is dan ook niet vreemd als een leverancier deze artikelen niet meer op voorraad heeft, juist wanneer u deze bestelt. Daarna is het dus noodzakelijk dat u toch uw kasten of lades plaatst, omdat u anders bijvoorbeeld in tijdnood komt, dus laat u deze op maat maken door een monteur. Ook dit brengt weer een hoger kostenplaatje met zich mee, waardoor het plaatsen van een nieuwe keuken toch weer aantrekkelijker is.

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de leeftijd van uw keuken. Als uw keuken zo oud is dat hij bijna uit elkaar valt, is het niet verstandig om alleen een aantal dingen te vervangen. Dit is wel mogelijk en uw keuken ziet er dan misschien echt nieuwer uit, maar het is dan nog steeds een kwestie van tijd tot uw keuken het daadwerkelijk begeeft. Ook dan is het slimmer om een geheel nieuwe keuken te plaatsen.