Hoe gaat een verhuizing naar de randstad?

Om diverse redenen kiezen mensen ervoor om te verhuizen naar de randstad. Maar, het grootste voordeel is misschien toch wel dat veel bedrijven hier zijn gevestigd. De afstand woon- werkverkeer wordt hierdoor minimaal waardoor je meer vrije tijd overhoudt. Wonen in de randstad betekent dan ook vaak dat je overal gemakkelijk met het openbaar vervoer terecht kunt. Gezien de parkeertarieven die in de randstad steeds hoger worden kiezen mensen na hun verhuizing dan ook vaker voor auto delen of auto huren. Als je gaat verhuizen naar een woning in de randstad vind je hier een aantal tips!

Verhuizing

Voor een verhuizing kan je het goedkoopst een busje huren in de buurt van je nieuwe woning, bijvoorbeeld bij auto huren amsterdam. In de drukke steden moet je goed opletten of er plek is voor een verhuiswagen. Daarnaast zijn de trappen in deze steden vaak smal en heb je misschien wel een verhuislift nodig om al je spullen omhoog te krijgen. Hiervoor zijn strenge regels verbonden die verschillen per stad. Check daarom ruim van te voren welke regels gelden in jouw nieuwe buurt om verrassingen te voorkomen. Een verhuizing plan je het liefst op een doordeweekse dag wanneer de meeste mensen aan het werk zijn. Je hebt dan minder te maken met verkeersopstoppingen.

Investering

De huizenprijzen in de randstad stijgen razendsnel. Een woning kopen is daarom duur en niet voor iedereen meer vanzelfsprekend in de randstad. Maar, een koopwoning kan ook zeker een hele goede investering zijn. Zeker wanneer je van plan bent om voor lange tijd in je nieuwe huis te wonen kan je deze vaak met veel winst weer verkopen. Ook kun je ervoor kiezen om eventuele lege kamers of ruimtes in je huis in te richten als slaapplek voor toeristen. Zo kan je ook nog eens wat verdienen met de verhuur van je woning.

Vervoer

Aangezien in de randstad zoveel te vinden is kun je vaak met de fiets bijna overal komen. Nederlanders zijn dol op fietsen en onze steden maken het dan ook gemakkelijk en veilig om van a naar b te komen met de fiets. Een auto hebben de meeste randstad bewoners daarom niet meer in het bezit. In plaats daarvan is een goedkope oplossing auto huren den haag. Zo kan je toch nog een keer met de auto op stap als het echt nodig is.