Binnendeuren als verlengstuk van je interieur

Binnendeuren, al dan niet op maat gemaakt bieden niet alleen uitstraling, binnendeuren hebben ook een grote toegevoegde waarde als het gaat om comfort. Een goede binnendeur is meer dan alleen een manier om onderscheid te maken tussen de verschillende vertrekken. Ze kunnen de vertrekken een meer uniforma uitstraling geven en zijn daarnaast sfeerverhogend. Daarnaast houden kwalitatief goede binnendeuren de geluiden uit andere vertrekken tegen wat de functionaliteit ten goede komt.

Verschillende binnendeuren

Afgezien van de gebruikte materiaalsoort, zijn er twee belangrijke verschillen waar opgelet moet worden bij de aanschaf van nieuwe binnendeuren.

Stompe binnendeur

De term ‘stomp’ betekent in feite niks meer of minder dan dat de deur in zijn geheel in het kozijn valt visit homepage. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is een stompe deur goed toe te passen in een modern interieur. Het grote nadeel van een stompe deur, is dat je vrij snel ziet of de binnendeur goed is afgehangen.

Opdek binnendeur

Deze deuren werden voorheen vrij veel toegepast in vinex woonwijken. Het belangrijkste kenmerk van een opdek binnendeur, is het overlappende deel van de deur, welke buiten het kozijn valt, en er dus als het ware ‘op’ ligt. Uiteraard is iedereen vrij in de keuze voor het type deur, echter is het wel van belang dat de binnendeur in visueel opzicht onderdeel wordt van het interieur. Heb je een tijdloze inrichting, kies dan voor dit deurtype.

Links- of rechtsdraaiende binnendeuren

Bij de aanschaf van nieuwe binnendeuren is naast de keuze voor een stompe of opdek binnendeur, het ook van belang om te letten op de plaatsing van de scharnieren. Zo kan een binnendeur zowel links- als rechtsdraaiend zijn. Een en ander is afhankelijk van het te gebruiken kozijn. Bij een nieuwbouwwoning is het goed mogelijk om dit samen met de aannemer te bepalen, betrek je echter een bestaande woning dan zal je in de meeste gevallen afhankelijk zijn van de reeds aanwezige kozijnen.