overhemden borstzak hip

Het lijkt wel alsof overhemden met borstzak niet lang meer bestaat. Ontstaan in de jaren 60, maar in de 21e eeuw verliest het steeds meer z’n bestaansrecht. Jammer! Want overhemden met borstzak hebben wel degelijke goede dingen in zich.

De voordelen van overhemden met borstzak

Overhemden met borstzak is niet alleen praktisch, maar ook zeer stijlvol.

Overhemden met borstzak voor spullen bewaren

Vrouwen hebben hun handtas om spullen te bewaren, mannen niet. Natuurlijk hebben wij onze jaszakken, maar hoe bewaar je dan je sleutels als jij je jas niet meeneemt? Overhemden met borstzak is de oplossing. Het borstzakje is een ideale plek om spullen te bewaren. Pennen, zonnebrillen, mobiele telefoon, business kaarten, parkeerbewijs, bonnen en noem zo maar op, kunnen gemakkelijk en veilig bewaard worden.

Overhemden met borstzak is tijdloos
Overhemden met borstzak lijkt een no-go, maar zijn het niet. Overhemden met borstzak zijn tijdloze kledingstukken en zijn echte klassiekers. Heb je dus een mooi overhemd gezien dat geleverd wordt met een borstzak? Geen probleem, het doet aan je stijlvolle en modieuze outfit zeker niets af.

Overhemden met borstzak redt levens

Het klinkt als broodje aap, maar er gaat een bijzonder verhaal te ronde over overhemden met borstzak. Een soldaat heeft namelijk z’n leven te danken aan een borstzakje en niet aan een kogelvrijvest. Een muntje in z’n borstzak weerde een kogel af en hierdoor bleef de soldaat leven. Een overhemd met borstzakje kan meer dan menigeen denkt!

 

Merken van overhemden met borstzak

Sommige overhemdmakers maken bepaalde reeksen overhemden met een borstzakje. Enkele merken zijn Eton overhemden, Hilditch & Key’s,  Hawes & Curtis’ Ludlow, Thomas Pink’s Traveller en T M Lewin’s Regent. Deze overhemden zijn alleen beschikbaar met manchetten. Wanneer je overhemden zoekt met dubbele manchetten bekijk dan het aanbod van SavileRowCo.com’s.

 

De situaties waarin overhemden met borstzak echt niet kan

Overhemden met borstzak is praktisch en informeel stijlvol. Echter zijn overhemden met borstzakjes not done op formele gelegenheden. Dus laat je overhemd met borstzak thuis, wanneer je een formele vergadering hebt of naar een netwerkbijeenkomst gaat. Daarnaast kan je een overhemd met borstzak niet goed combineren. Een colbert combineren met een overhemd met borstzakje is niet gebruikelijk en staat niet zo professioneel. Deze moderegel is te wijzen aan de geschiedenis van het overhemd met borstzakje. Van oorsprong zijn shirts met borstzakje “werk-overhemden” en shirts zonder borstzakje formeler/chiquer.

 

Zelf maken van overhemden met borstzak
De echte doe-het-zelvers maken een eigen borstzak aan op het overhemd. Het enige wat jij daarvoor nodig hebt is naald, draad en een beetje handige vingers. Je overhemd ziet er meteen anders uit en er is meteen een decoratief element toegevoegd aan jouw kledingstuk.

  • Knip een stuk stof met een leuke print. Teken vervolgens de omtrek van een borstzak op.
  • Knip deze uit en speld de borstzak om zodat je geen rafels krijgt.
  • Naai het vakje op je overhemd en laat de bovenkant open.