Verkoopstyling? Ook dat kun je zelf!

Zelf je woning te koop zetten, zelf de bezichtigingen doen en zelf een hoop besparen daarmee. Slim! Maar zorg wel dat je er alles aan hebt gedaan om je huis zo snel mogelijk te verkopen. En ook dat kun je zelf, echt. Want verkoopstyling is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. En je bespaart immers een aardig centje op de makelaarskosten, wanneer je zelf je woning verkoopt, dus kun je ook best wat investeren in je interieur om het aantrekkelijker te maken voor geïnteresseerden.

Mensen zoeken een instapklare woning
Mensen zoeken steeds vaker een instapklare woning. Ze willen niet teveel tijd en geld kwijt zijn aan klussen, verbouwen en aankleding nadat ze de woning hebben gekocht. Deze trend is ook het gevolg van het feit dat steeds minder mensen “handig” zijn. Steeds vaker hebben mensen een kantoorbaan. Het aantal “handige Harries” neemt daarmee af, wat ervoor zorgt dat mensen niet veel aan hun huis kunnen doen.

Mensen die niet zo handig zijn, kunnen vaak ook minder goed “door de spullen heen kijken”. Zij zijn slecht in het zichzelf voorstellen hoe een woning is zonder de spullen die er tijdens de bezichtiging staan.

Houd het neutraal!
Zorg dat je huis er niet te uitgesproken of spraakmakend uit ziet tijdens de verkoop. Houd je van gele muren? Of heel erg veel van PSV? Of superveel van katjes? En heb je heel veel voetbal- of poezenfoto’s door je woning? Haal ze weg. En schilder je muur gewoon wit. Zorg dat je woning zo neutraal mogelijk oogt, daarmee spreek je de grootste groep bezichtigers aan. Zorg dus ook voor een eenvoudige vloer, niet glanzend wit of druk beprint.

Basic
Houd je meubelen en aankleding basic. Je zithoek heeft een bank, een tafeltje, een tv-kastje en een bloemetje nodig. Meer niet. Overdrijf niet met aankleding; er zijn genoeg mensen die van een strakke stijl houden en dus niet van frutsels. Mensen die daar wel van houden, kunnen zich alsnog wel indenken hoe ze de zithoek zouden aankleden.