Verkoopkansen verhogen met een nieuw interieur

Het verkopen van jouw huis kan soms een erg emotionele gebeurtenis zijn. Je verkoopt ten slotte misschien wel jouw eerste huis, het huis waar jouw kinderen hun eerste stapjes hebben gezet of gewoon een mooi huis waar je goede herinneringen aan hebt. Toch werkt het persoonlijke aspect van het huis niet altijd even goed bij het verkopen van jouw huis. Een moderne, neutrale inrichting zorgt er namelijk voor dat mensen veel meer potentie in de woning zien. Zorg er dan ook voor dat je bij de verkoop van jouw huis een modern interieur plaatst om de verkoopkansen te verhogen.

De bank

Of hij nou klein, groot, geel, groen, klassiek of modern is, de bank zal altijd een blikvanger in de woonkamer blijven. Met een bank kan je ook goed aangeven hoe ruim een kamer is. Bij de verkoop van een woning is het handig om geen te grote bank neer te zetten. Dit kan namelijk de indruk wekken dat een kamer kleiner is dan dat deze in werkelijkheid is. Een moderne 2-zitsbank is een prima optie. Een 2-zitsbank is klein en compact, maar laat ook meteen zien hoe ruim een kamer is.

Tip: vermijd hoekbanken in een kleine ruimte. Een hoekbank vult een kamer al heel gauw. Heb je een kleine kamer, dan overheerst de bank en krijgt de kamer een erg krappe uitstraling. Tevens is een hoekbank erg moeilijk te verplaatsen, wat misschien een nadeel kan zijn wanneer de inboedel bij de verkoop inbegrepen is.

Wanddecoratie

Wanddecoratie wordt nog vaak over het hoofd gezien bij de verkoop van een woning, terwijl dit toch een belangrijke rol kan spelen. Potentiële kopers willen namelijk niet naar een muur kijken die volhangt met persoonlijke herinneringen en familiefoto’s. Probeer de wanddecoratie dan ook zo neutraal mogelijk te houden. Laat waar mogelijk ook wat groen zien om het huis een levendige uitstraling te geven. Zet wat plantjes in een mooi wandrek om jouw kamer op te vrolijken.

Vloerkleed

Een vloerkleed geeft een kamer een warme uitstraling en maakt er een echt thuis van. Een mooi vloerkleed kan dan ook erg helpen bij de verkoop van het huis. Zorg er wel voor dat je er een nieuw vloerkleed in legt. Niemand wil naar een oud en vies vloerkleed kijken, laat staan er overheen lopen.

Overige items

Probeer door het hele huis één stijl vast te houden. Overheerst er al een stijl in jouw woning? Probeer deze dan te moderniseren door bepaalde items te vernieuwen. Zo houd je de kosten laag en verhoog je direct jouw verkoopkansen.