Hoe leg je een Rigid click PVC vloer?

Heb je een Rigid click PVC vloer gekocht, of ben je van plan om een PVC vloer te kopen? Als je eenmaal een PVC vloer hebt gekocht begint het echte werk pas, het leggen van de vloer. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de vloer te laten leggen, maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Je bent zeker niet de eerste die een PVC vloer wilt leggen, daarom hebben wij deze handig gids gemaakt. Als je onze tips volgt ligt er binnen de kortste keer een prachtige nieuwe vloer bij jou in huis!

  1. Zorg dat je goed voorbereidt bent

Wanneer je de vloer gaat leggen is het handig om van te voren goed uit te plannen in welk patroon je de vloer wilt leggen. Als je de vloer in een afwijkende kamer met rare hoeken legt is dit al helemaal belangrijk. Als je eenmaal weet hoe en waar je wilt beginnen is het tijd om de vloer te acclimatiseren. Het beste is om de vloer 48 uur van te voren uit te pakken en je de ruimte op kamertemperatuur laat.

  1. Zorg dat de vloeroppervlakte in orde is

Voordat de PVC planken worden gelegd moet de ondervloer eerst in orde zijn. Zorg dat alles goed geëgaliseerd en stof vrij is. voor extra isolatie en geluidsdemping kan je ook nog een ondervloer leggen.

  1. Leg de Rigid PVC vloer

Het leggen van een rigid PVC vloer is niet anders dat het leggen van een gewone PVC vloer. De planken zijn voorzien van groeven die je gemakkelijk in elkaar klikt. Begin het leggen van de vloer aan de linkerkant van de ruimte, zorg dat de groef aan de kant van de muur is en werk van links naar rechts. De planken kunnen uitzetten daarom is het belangrijk om ongeveer 5cm ruimte langs de muur te laten. Begin aan de volgende strook door de plank schuin in de groef te steken en vervolgens plat te leggen. Gebruik een zachte hamer om de planken goed te bevestigen. En zo simpel is het! Ga op de zelfde manier door de rest van de ruimte, zo heb je binnen kortste keren een prachtige nieuwe vloer!